Antonescu: "Un scor sub 50% este un eşec"


Preşedintele PNL Crin Antonescu nu exclude o colaborare cu UDMR, după alegerile parlamentare, şi spune că Uniunea este un partener cu care se poate negocia.

 

Antonescu a declarat că USL poate apela la UDMR, dacă nu fac majoritatea de două treimi în Parlament. "Pentru a face o majoritate de două treimi, dacă nu o avem, sigur că putem să apelăm la UDMR. Sunt nişte nuanţe şi nu vreau să le dezvolt. Pentru că în principiu noi am spus şi le cerem votul românilor în aşa fel încât să facem un guvern USL, să nu depindem de alţii, chiar dacă îi tratăm cu prietenie, cu democraţie'', a arătat Crin Antonescu, joi, într-o emisiune Realitatea TV, potrivit Agerpres.

Totodată el crede că USL va lua la alegerile parlamentare peste 55% din voturile românilor şi consideră că un scor sub 50% "ar fi un eşec". "Eu sunt mai reţinut şi zic un 55-58 (...) Eu cred că se mai compensează şi cu efectul de victorie, pentru că vor mai veni nişte oameni pe ultimii metri să voteze cu câştigătorul, dar încă o dată spun, undeva între 55 şi 60. (...) Un scor sub 50% ar însemna categoric un eşec. L-am vazut şi pe domnul Ponta declarând că nu doreşte să fie premier deşi, presupunând că am avea 49, 45, 42, e clar că am fi tot prima forţă politică şi cred că ar fi de datoria noastră să căutam o combinaţie de guvernare, nu ştiu, să discutăm cu alţii'', a afirmat Antonescu.

Comentarii Facebook