Angela Merkel, catre parlamentarii germani: Romania a dus greul crizei


Cancelarul german, Angela Merkel, a recunoscut in fata propriilor parlamentari ca romanii si bulgarii au dus greul crizei, dar nu s-au bucurat de ajutoare ca spaniolii, grecii sau portughezii.

"Este important sa tinem minte problemele cu care se confrunta populatia in Spania, Portugalia si mai ales Grecia. Trebuie, de asemenea, sa constientizam sacrificiile pe care le face populatia in tarile din afara zonei euro, precum tarile baltice, Bulgaria si Romania, si care nu primesc atat de multa atentie", a spus Merkel, potrivit Reuters.

"Deseori nu ne dam seama de contributia pe care populatia din tarile pe care le-am mentionat o aduce pentru ca euro sa fie o moneda solida, stabila. Polonia a spus intotdeauna clar ca este pregatita pentru un angajament important, chiar daca nu a adoptat inca euro", a adaugat seful executivului german.

Cancelarul a solicitat intarirea prerogativelor institutiilor europene pentru un mai bun control al bugetelor nationale.

Liderii UE se vor intilnic la finele saptamanii viitoare la Bruxelles, intr-un summit crucial pentru viitorul zonei euro.

Franta sustine propunerile Germaniei, iar presedintele Sarkozy a salutat negocierile privind un nou tratat care sa inaspreasca disciplina fiscala in zona euro.

Comentarii Facebook