Vineri 19 August

Andrei Marga, verificat de urgenta de CNSAS, pentru a se vedea daca a fost turnator la Securitate


Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii a anuntat ca il verifica in procedura de urgenta pe Andrei Marga, pentru a se vedea daca a colaborat cu Securitatea.

"In sedinta de astazi (n.red. - marti) a Colegiului CNSAS am solicitat demararea unei proceduri accelerate pentru verificarea din oficiu a membrilor noului Guvern al Romaniei. O atare masura, adoptata de Colegiul CNSAS, este necesara pentru a elimina atacurile politice manipulatoare asupra unei institutii fundamentale ale statului român. Solicitarea a plecat de la speculatiile cu iz calomnios ale domnului Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential si ministru al Muncii, potrivit caruia 'asa am auzit, ca a avut un prieten imaginar in perioada comunista, un alter ego, Andrei Muresan', cu referire la dl. Andrei Marga, ministru al Afacerilor Externe, subtextul fiind al unui nume conspirativ sub care dl. Marga ar fi colaborat cu Securitatea", a precizat Florin Abraham, intr-o declaratie remisa AGERPRES.

Declaratia lui Lazaroiu este "hazardata", deoarece exista Decizia nr. 1516/10.05.2007 prin care se certifica faptul ca Andrei Marga "nu a fost agent/ colaborator al politiei politice comuniste". "Personal, regret intoxicarea spatiului public cu afirmatii care nu sunt confirmate de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, alegatii ce ar putea afecta capacitatea de actiune politico-diplomatica a ministrului Afacerilor Externe, aducând astfel prejudicii intereselor de stat ale României", a precizat reprezentantul CNSAS.

 

Marga acuzat ca a colaborat cu Securitatea: Sunt fabulatii, a replicat noul ministru de Externe

Comentarii Facebook