Andreea Paul Vass la Cluj: Dupa ce impartim tara pe regiuni, vom absorbi toti banii europeni


Consilierul pe probleme economice al premierului Emil Boc, Andreea Paul Vass, a declarat la Cluj ca Romania trebuie sa fie impartita pe regiuni pentru a absorbi toti banii europeni disponibili.

"Proiectele de dezvoltare regionala inchegate se dovedesc de succes nu in Romania, ci in intreaga Europa, pentru ca ele comporta un interes regional costisitor ca ansamblu, dar mult mai eficient in servirea intereselor cetatenilor din acea regiune. Pentru urmatorul ciclu financiar european 2014-2020, tinta ratei de absorbtie a fondurilor europene trebuie sa fie la suta la suta. Acest lucru este foarte posibil. Daca alti europeni au putut, pot si romanii. Pentru acest lucru este nevoie de finalizarea reorganizarii administrativ-teritoriale pana in 2012, pentru ca altfel nu mai avem cand. Banii putem sa-i cheltuim rapid si sa renegociem noi alocari financiare de la regiuni si tari care vor performa mai slab ca Romania", a declarat Andreea Paul Vass.

Consilierul primului ministru Emil Boc a spus ca Romania trebuie sa fie pregatita si sa aiba proiecte pentru a atrage cat mai multi bani din 2013, cand se stabilesc ariile care vor fi finantate din fonduri europene.

"Obiectivul nostru este sa beneficiem din 2014 de sume cel putin la fel de mari ca in actualul ciclu financiar, de peste 33 de miliarde de euro. Nu avem carti de negociere de forta, daca nu probam ca avem acest interes si capacitatea reala de a restructura administrativ-teritorial Romania, pentru a vorbi serios de absorbtie de suta la suta a fondurilor europene in urmatorul ciclu financiar", a mai spus Vass.

Consilierul premierului isi lanseaza joi, 9 iunie, la Cluj-Napoca volumul "Forta politica a femeilor".

 

Vezi si...

Super-judetul din care va face parte Clujul dupa reorganizarea teritoriala va fi printre cele mai sarace din Europa

Comentarii Facebook