Alin Tișe susține că nu se justifică urgența ca președinții de CJ să fie aleși prin vot


Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, asusține că nu se justifica emiterea OUG prin care președinții de Consilii Județene să fie aleși prin vot.

Consider că acest proiect de OUG ar fi trebuit să intre la dezbatere publică în Parlament, iar dacă în urma acestei dezbateri Parlamentul decidea o formulă sau alta, rămânea să vedem, Parlamentul având această competenţă. În ceea ce mă priveşte, este o formulă care are şi avantaje, şi dezavantaje, nefiind una agreată de toată lumea şi o variantă ideală. Dar nu consider că este una care avantajează mai mult decât cealaltă. Eu am candidat la primul mandat pe vot direct şi în actualul mandat am fost ales prin vot indirect, asftel că mi-e indiferent în ce formulă va fi ales preşedintele de consiliu judeţean. Singurul lucru care te poate avantaja este activitatea şi un val politic care poate veni. Nu se justifica urgenţa prin OUG, aceasta fiind şi obiecţiunea mea, dacă se dorea modificarea legii ar fi trebuit să intre în Parlament, într-o dezbatere cu societatea civilă, cu asociaţiile şi uniunile naţionale ale primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene pentru a se ajunge la o formulă. Guvernul s-a grăbit, va trebui să explice de ce”, a spus Tişe, conform Mediafax.

Consider că este o opţiune politică: la un moment dat, majoritatea care conduce o ţară să decidă o formă sau alta. Dar cred că ar fi trebuit să se discute şi despre modalitatea de alegere a primarilor, în ce măsură rămâne un tur sau două, şi la preşedinte dacă va fi un tur sau două tururi”, a încheiat Alin Tişe.

Acesta a fost ales președinte al CJ Cluj prin vot în 2008, dar a ăpierdut alegerile în 2012, revenind din 2016 în fruntea Consiliului Județean Cluj, dar fără a fi ales direct, ci prin votul consilierilor județeni, unde majoritar este PNL. 


Comentarii Facebook