Alin Tișe și consilierii județeni au vizitat noua pistă și restul investițiilor făcute la Aeroportul Cluj

 

Obiectivele de investiții de la Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj au fost vizitate marți, 21 noiembrie, de către reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

 

Ca urmare a solicitării venite din partea președintelui Consiliului Județean Cluj de efectuare a unei vizite pe amplasamentul obiectivului de investiții pistă de decolare-aterizare și suprafețele de mișcare aferente, precum și a obiectivului platformă de staționare aeronave și suprafețe de handling aferente, Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj a manifestat toată deschiderea pentru organizarea vizitei solicitate.

 

Astfel, vizita a început la ora 11.00 și la ea au participat președintele, cei doi vicepreședinți și aparatul de specialitate al Consiliului Județean Cluj, o parte a consilierilor județeni, precum și reprezentanții Aeroportului. 

 

În cadrul acesteia, a fost vizitat amplasamentul pistei de decolare-aterizare, a suprafețelor de mișcare aferente, precum și noile lucrări care se desfășoară la obiectivul de investiții ”Platformă de staționare aeronave și suprafețe de handling aferente”.

 

Menționăm că obiectivul de investiții „Pistă de decolare-aterizare de 3500m Etapa I și suprafețe de mișcare aferente la Aeroportul Internațional Cluj-Napoca” a fost expertizat tehnic la solicitarea Consiliului Județean Cluj, imediat după terminarea lucrărilor, în anul 2013, expertiză care a atestat conformitatea și calitatea lucrărilor efectuate. 

 

Pista de decolare-aterizare a Aeroportului îndeplinește toate condițiile de desfășurarea a activității de trafic aerian în condiții de siguranță și securitate, fiind certificată de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română (A.A.C.R.). De asemenea, la toate acestea se adaugă și aprecierile pozitive primite din partea tuturor companiilor aeriene care efectuează zboruri pe Aeroportul Internațional Cluj”, precizează conducerea Aeroportului Cluj.

 

Vizita a venit după discuțiile încordate de luni, 20 noiembrie, când consilierii județeni PNL au acuzat conducerea Aeroportului Cluj că nu le permite accesul în regia subordonată, unde Consiliul Județean a investit 130 de milioane de euro.

 

Scandal MONSTRU la dezbaterea privind BINELE Aeroportului Cluj: Am investit 130 de mil. euro fără să auzim ”MULȚUMESC!”

Comentarii Facebook