Scandal MONSTRU la dezbaterea privind BINELE Aeroportului Cluj: Am investit 130 de mil. euro fără să auzim ”MULȚUMESC!”

 

Sindicatele și conducerile Aeroportului Cluj și a Consiliului Județean Cluj s-a întâlnit, luni dimineața, pentru a discuta deblocarea activității Aeroportului Cluj.

 

După circa 2 ore de scandal, David Ciceo s-a ridicat și a părăsit ședința, acuzând că s-a săturat de jignirile aduse. ”Cu ce drept domul președinte își bate joc de noi și de familiile noastre, făcându-ne jeguri”, a întrebat Ciceo, cu referire la postările lui Alin Tișe, de pe Facebook. ”Dar dvs. cu ce drept urmăriți oameni, angajați la Aeroport?”, l-a întrebat Tișe.

 

Noi voiam să discutăm despre terminalul intermodal, extinderea pistei la 3.500 de metri și creșterea traficului la 7 milioane de pasageri. Domnul Tișe nu a dorit să discute problemele reale ale Aeroportului. Noi vom asigura clujenii că vom continua dezvoltarea Aeroportului. Noi dorim să facem pași concreți, iar domnul Alin Tișe nu a dorit”, a spus directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, după ce a părăsit sala.

 

Acesta a fost acuzat, în timpul discuțiilor, de președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, că nu permite consilierilor județeni accesul în incinta Aeroportului pentru a verifica starea pistei de 2.100 de metri și a platformei de parcare a avioanelor, toate plătite din banii județului. ”Vreau să vă spun că recepțiile pe care trebuie să le facem la pistă și la platformă vor fi semnate numai dacă totul este legal. Dacă nu sunt legale, nu voi semna. Vreau să ne spuneți de ce nu permiteți accesul consilierilor județeni să vadă aceste investiții?”, a întrebat Alin Tișe, repetând aceste acuzații.

 

David Ciceo i-a transmis că accesul nu poate fi permis la orice oră, pentru că zilnic aterizează și decolează 100 de aeronave, existând restricții. 

 

Consilierii județeni din partea PNL au acuzat dur conducerea Aeroportului Cluj. 

 

Noi am investit acolo 130 de milioane de euro în ultimii ani. N-am auzit niciun cuvânt de mulțumire pentru acest lucru. Noi am făcut aceste alocări în detrimentul dezvoltării altor sectoare. Bugetul fiind limitat, putem aloca într-o partea sau în alta. Vreau să vă asigurăm că vom continua să susținem Aeroportul”, a spus Viorel Secara, consilier PNL. ”Dacă vreți mulțumiri înseamnă că ați făcut o donație”, i-a replicat liderul sindicatului de la Aeroportul Cluj. ”Județul Cluj nu are nevoie de infrastructură aerian, ci de una rutieră, unde se fac activitățile economice”, i-a replicat Secară.

 

Consilierul PNL, Cristian Haiduc, de la Câmpia Turzii, a spus că în localitatea de unde vine s-au închis fabrici, dar la Aeroport s-au investit fonduri uriașe. ”Cum este posibil ca Aeroportul să primească sute de milioane și să nu aibă niciun profit. La Câmpia Turzii s-au închis fabrici și aici s-a investit și nu s-au primit bani la buget ca apoi să îi investim și în altă parte”, a spus Cristian Haiduc, consilier PNL.

 

Domnule consilier Haiduc, noi am dorit să venim la comisiile de buget finanțe, dar nu am fost chemați. Aeroportul are profit. Are performanțșe deosebite. Într-adevăr, profitul și rezultatelor financiare sunt diminuate de ilegalitățile doamnei Simona Gaci (secretarul Consiliului Județean Cluj) care a semnat o hotărâre prin care s-a diminuat profitul Aeroportului cu 2 milioane de euro”, a acuzat David Ciceo, directorul Aeroportului Cluj.

 

E o minciună ce spuneți. Ca să afirmați așa ceva legat de domana Gaci trebuie un act care să demonstreze că hotărârea despre care spuneți este ileală. Acestea sunt în vigoare până când o instanță spune contrar”, a acuzat Tișe.

 

Consilierul Marinel Andro a vorbit și el despre investițiile făcute. ”Pentru unii din mediul rural nu este o prioritate Aeroportul. Dar am ajuns ca Aeroportul să ne reproșeze nouă că nu facem destul. Consiliul Județean a susținut în permanență Aeroportul, încă de când era președinte domnul Nicoară și de când a venit Alin Tișe, așa că aceste acuzații nu sunt fondate”, a spus Marinel Andro, consilier PNL.

 

Nu am dovezi, dar constat că domnul director a adus aici sindicatele ca să îl apere de acești cerberi din Consiliul Județean Cluj. Ați ieșit în stradă cu niște revendicări, care nu sunt ale sindicatului. Nimeni nu are nimic cu conducerea Aeroportului. Când am luat acea decizie (de organizare a unui concurs pentru funcția de director al Aeroportului) noi nu avem nimic cu cei din conducere”, a precizat Marc Marinela, consilier PNL . 

 

Consilierii PSD, prezenți la întâlnire, au cerut calm și rezolvarea situației. 

 

Dacă putem purta o discuție pe principii să o purtăm, dacă nu putem atunci să ne oprim, pentru că ne facem de râs. Cei care știu lucruri ilegale atunci să meargă la procurori. Dacă vreți să rezolvăm această dispută, atunci să fim realiști. Discuții au mai fost și acum se duc într-un punct în care nu se mai poate disuta. Trebuie să stăm la masă dacă vrem să avem un Aeroport care să deservească populația. Să asist la aceste discuții și jigniri m-am săturat. Dacă vreți să discutăm constructiv, atunci putem să stpm. Nu cred că este momentul să ascultăm doar jigniri aici”, a spus Vasile Salatioan, consilier PSD.

 

Văd două părți aflate în conflict profund, care uită că faptele trecutului sunt pe rolul unor organe de anchetă. Interesul nostru al tuturor este să ne concentăm pe ceea ce ne unește, adică dorința ca acest aeroport să fie cel mai renumit aeroport regional. Toate aceste lucruri se reflectă în bunăstarea județului. Eu am respectuasa rugăminte să ne concentrăm pe soluții. Vă rog să generați niste opțiuni și să deblocăm situația. Eu nu pot blama sidicatele pentru că potrivit legii au dreptul să își apere interesele. Legea reglementează mitingurile și protestele și faptul că pot propune soluția medierii. Îi felicit și vă felicit și pe dvs domnul președinte. Vreau să aud din partea tuturor o propunere concretă că de mâine vom debloca situația”, a spus Laura Chiorean, consilier PSD.

 

După această luare de cuvânt, circul a reizbucnit și conducerea Aeroportului Cluj a părăsit sala. 

Comentarii Facebook