Alin Tișe face lumină sau mai multă confuzie? ”Pe Cluj Arena intră 90.000 - 100.000 de oameni”


Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, spune că pe Cluj Arena intră și 100.000 de oameni. Declarațiile produc mai multă confuzie, pentru că ISU Cluj a precizat că legal numai 63.000 de oameni pot intra la un concert pe stadion.

La concertul Imagine Dragons, de la Untold, au fost mai multe estimări ”aruncate” pe piață. S-a vorbit despre 80.000, chiar 100.000 de oameni, dar ISU a spus că au fost numai 63.000.

Untold-ul fără stadion nu ar exista. O mare parte din oameni se duc pe scena principală. În stadion intră până la 90-100.000 de oameni. Fără stadion e greu de crezut că am fi avut Untold în oraș sau poate nu l-am fi avut deloc. Este important pentru eveniment să oferim această arenă, cu condiția să repare tot ce strică și poate că în anii care vin să contribuie cu mai mulți bani la bugetul public, poate vom gândi o formulă de parteneriat cu cei de la Untold, în care comunitatea să câștige chiar mai mult decât câștigă acum. Sunt chestiuni pe care le am în vedere ca președinte pe viitor”, a încheiat Tișe.

În tribune intră, pe scaune, 30.000 de oameni, iar numai pe gazon încap încă 50.000, calculat la un procent de 7 persoane pe un metru pătrat. Gazonul are o suprafață de 105 / 68 de metri, adică 7140 de metri pătrați. Dacă ne gândim că s-a stat și în picioare, iar gazonul are și pistă de atletism, ar putea să se ajungă la cifrele menționate de Alin Tișe.

Cluj Arena nu poate fi profitabil numai din meciurile de fotbal

Aceste stadioane, pe care noi le avem și le-am făcut, nu pot să ne aducă bani, să fie profitabil,e doar din meciurile de fotbal. 

Organizatorii, proprietarii trebuie să găsească soluții alternative să aducă bani. Acest lucru se întâmplă cu acest eveniment, care, an de an, aduce Clujului, pe lângă faimă și o lume internațională, aduce și bani cât nu adunăm, de exemplu, de la fotbal în câțiva ani. 

Este un eveniment care aduce bani județului. Din punct de vedere al autorității publice locale, noi vedem acest stadion construit din bani publici care trebuie să deservească publicul și care trebuie să vină în sprijinul organizatorilor de evenimente. Sunt foarte multe discuții aici, sunt unii care își doresc doar meciuri de fotbal, alții care doresc și evenimente de altă natură, alții își doresc doar concerte fără meciuri de fotbal, totdeauna supărăm pe cineva. Acum, cei care așteaptă gazonul îl așteaptă impecabil, acum la primul meci în caz că nu vor câștiga vor zice că din cauza noastră nu au câștigat meciul”, a mai declarat Alin Tișe, la Napoca FM.

Comentarii Facebook