Grindeanu recunoaște că România riscă să piardă banii de la UE, din cauza deficitului bugetar: „Doamne fereşte, lucrurile sunt foarte grave”


Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, că Guvernul trebuie să adopte un set de măsuri pentru a se înscrie în ţinta de deficit bugetar, explicând că altfel există riscul suspendării fondurilor europene. Grindeanu a precizat că fără bani europeni nu se poate realiza niciun proiect major.

„Deocamdată sunt lucruri care s-au discutat în coaliţie. Nu am comentat în aceste zile, nici nu vreau să comentez până când nu vom definitiva tot ceea ce avem de făcut. Suntem într-un moment în care trebuie să luăm o decizie. Eu nu mai vreau să pierdem timpul ca să căutăm vinovaţi, că a fost vinovat X sau Y. Dacă nu luăm o decizie atunci vom intra pe un circuit, pe un drum care va fi foarte greu de gestionat sau de anticipat unde va duce, pentru că dacă nu ne înscriem în ţinta de deficit se suspendă fondurile europene. 

Ca ministru al Transporturilor vă spun că fără fonduri europene nu se poate realiza niciun proiect major în România. Niciunul. Toate cele pe care le ştiţi sunt cu finanţare europeană şi cu finanţare parte de la bugetul de stat. În momentul în care ajungem în situaţia aceasta, Doamne fereşte, lucrurile sunt foarte grave", a spus ministrul, după o vizită pe tronsonul Suplacu de Barcău- Nuşfalău din Autostrada Transilvania, potrivit Agerpres.

Grindeanu a precizat că după finalizarea măsurilor acestea vor fi prezentate Comisiei Europene.

Comentarii Facebook