Alin Tise a rupt tacerea si a vorbit despre arestarea lui Radu Bica, considerat "mana lui drepta" VIDEO


Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Alin Tise, a rupt tacerea si a vorbit despre arestarea lui Radu Bica si implicatiile pe care le are acest lucru.

 

Alin Tise a intervenit in direct la emisiunea Chestiunea Alpha, de la Alpha TV Cluj, unde erau invitati Horea Soica, reporter Stiri de Cluj, si Ionut Tene, directorul editorial Napoca News, facand o serie de afirmatii interesante si raspunzand la intrebari, dupa ce in ultimele doua zile a stat departe de ochii presei.

 

"Eu sunt extrem de linistit. Sunt curat in fata lui Dumnezeu pentru ca nu am cunostinta de nicio astfel de fapta care s-ar fi intamplat la Consiliul Judetean. Pe de alta parte Radu Bica se bucura de prezumptia de nevinovatie si cer procurorilor sa finalizeze cat mai repede acest dosar pentru a nu se mai face speculatii si pentru a se afla adevarul.

In ceea ce priveste relatia cu Radu Bica, aceasta a fost una de echipa. El fiind un om de echipa. Am realizat pentru Cluj o serie de proiecte pe care oamenii le apreciaza mai mult sau mai putin, in functie de fiecare. In rest cred ca ancheta trebuie sa mearga mai departe. Organele abilitate trebuie sa dea detalii despre dosar in masura in care ei doresc. Noi nu avem aceste informatii, iar noi asteptam decizia instantei de judecata. Daca instanta decide irevocabil masura arestului, atunci competenta apartine prefectului, care trebuie sa emita un ordin de suspendare din calitatea de consilier judetean, respectiv de vicepresedinte. Noi nu avem nicio masura de suspendare din calitatea de consilier. Noi vom lua act in Consiliul Judetean de o anumita decizie a prefectului, urmand sa mergem mai departe", a declarat Alin Tise.

Intrebat cum comenteaza decizia PDL de a se "dezice" de Radu Bica, Alin Tise a tinut sa explice: "PDL nu spune in comunicat ca se dezice de Radu Bica, ci a aplicat o prevedere statutara, care prevede ca orice persoana care este in situatia de arest este suspendata. Practic aceasta este prevederea statutara".

Alin Tise a fost intrebat cum comenteaza declaratia avocatilor lui Radu Bica, conform carora vicepresedintele CJ Cluj a luat cei 10.000 de euro imprumut, nu spaga: "Nu am cunostinta de astfel de fapte si de astfel de chestiuni la Consiliul Judetean. Nu am cunostinta daca el avea nevoie de bani. Noi am avut o relatie corecta din punct de vedere profesional in calitate de colegi, care munceam pentru anumite proiecte, iar chestiunile personale nu faceau obiectul dezbaterii dintre noi. De aceea am spus ca altii trebuie sa spuna adevarul".

Alin Tise a spus, totusi, ca a fost surprins in momentul in care a fost informat de procurorii DNA l-au retinut pe Radu Bica.

"Evident ca am fost surprins (n.red, cand am aflat vestea). Tocmai de aceea am spus ca, nedetinand informatii nu pot sa ma pronunt. Evident ca am fost surprins ca un om normal, fiind si un colaborator apropiat lui Alin Tise. Vreau sa va asigur ca eu nu voi nega niciodata colaborarea pe care o am cu Radu Bica in planul Consiliului Judetean, chiar daca acest lucru va fi speculat politic de alte partide. Noi am facut o echipa la Consiliul Judetean Cluj in plan administrativ. Am muncit amandoi impreuna. Chestiunea care se intampla acum este o chestiune care tine de persoana lui, nu de calitatea lui de membru al Consiliului Judetea. In ceea ce ma priveste pe mine, va asigur ca imi asum aceasta responsabilitate de conducator al Consiliului Judetean si voi incerca prin toate cererile venite din partea autoritatilor abilitate sa contribui la aflarea adevarului. Tot ceea ce imi va fi solicitat de un organ abilitate va fi pus la dispozitia DNA sau oricarui alt organ", a mai spus presedintele CJ Cluj.

Alin Tise a mai fost intrebat daca arestarea lui Radu Bica pateaza imaginea Consiliului Judetean Cluj,tinand cont de faptul ca acesta conducea toate licitatiile: "Nu stiu daca pateaza imaginea Consiliului Judetean pentru ca Radu Bica avea in comisia de licitatie un singur vot. Nu stiu daca dvs. cunoasteti ca in toate licitatiile de la Consiliul Judetean exista 15, 20 sau 25 de membri, iar decizia se ia prin votul tuturor. Radu Bica intr-o comisie de licitatie are un singur vot, iar ceilalti voteaza deschis si se consemneaza in procesele verbale ale licitatiilor fiecare cum voteaza. Deci Radu Bica, chiar si presedinte avea un singur vot".

La final, presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a mai adaugat ca nu a fost chemat la DNA.

Comentarii Facebook