Aghiresu, comuna natala a presedintelui CJ Cluj, Alin Tise, campioana la sumele alocate din fondul de rezerva al Guvernului


Tinerii liberali clujeni sustin ca la alocarea acestor bani, la sfarsitul lunii iunie, nu s-a tinut cont de nevoile din teren, ci de interesul de partid.

 

Potrivit organizatiei TNL Cluj, din cei 3.390.000 lei prevazuti pentru Cluj, 2.775.000 lei au ajuns in visteriile celor 30 de primarii controlate de catre PDL. Liberalii sustin ca 82% din suma a fost destinata PDL-istilor si doar 18%, respectiv 615.000 lei, au fost alocati celor 41 de primarii ale opozitiei.

 

"Emil Boc finanteaza doar urgentele si prioritatile comunelelor si oraselor portocalii, nu in baza nevoilor din teren, ci in baza interesului de partid", se arata intr-un comunicat de presa al TNL Cluj, semnat de vicepresedintele organizatiei Gavrila Iuga.

 

Fondurile au fost alocate la finalul lunii iunie prin Hotararea de Guvern 649/2011.

 

"Interesant este ca in topul alocarilor se afla o comuna care a primit aproape la fel de multi bani, 170.000 lei, cat toate spitalele clujene la un loc, 195.000 lei, comuna respectiva fiind deja una celebra, numita Aghiresu, localitate care l-a dat tarii pe jupanul Alin Tise, actualul presedinte al Consiliului Judetean Cluj. Acesta, dupa ce s-a vazut cu sacii in caruta - Aghiresu fiind comuna cu cei mai multi bani alocati din judet, nu a mai fost interesat de nimic altceva. Lista cu solicitarile urgente ale celorlaltor comune clujene a fost pierduta, se pare, prin birourile Consiliului Judetean si ale Prefecturii, iar spre Guvern a plecat doar o listuta scurta cu solicitarile primariilor PDL", mai spun tinerii liberali.

 

Ei ii cer deputatului PDL de Cluj, Daniel Buda, sa explice in functie de ce prioritati si pe ce criterii s-au alocat fondurile.

Comentarii Facebook