Aeroportul Cluj nu are încă buget! Clujenii sunt cei care pierd de pe urma disputelor politice


Consiliul Județean Cluj vrea să schimbe conducerea Aeroportului Cluj, dar fără succes. Astfel, s-a recurs la schimbarea Consiliului de Administrație, care acum refuză să voteze bugetul instituției, ceea ce duce la un blocaj de funcționare și de dezvoltare. 

În ședința de luni, 13 mai, ar fi trebuit să se voteze bugetul, dar noul consiliu de administrație, votat de majoritatea PNL din cadrul Consiliului Județean Cluj, susține că nu este lăsat să lucreze. 

Întrunit astăzi, 13 mai 2019, în condițiile legii, Consiliul de Administrație al Aeroportului Cluj a fost împiedicat să își desfășoare activitatea din cauza multiplelor breșe de securitate în incinta aeroportului.

Reprezentanții Sindicatului Aeroportului au blocat ședința Consiliului de Administrație, membrii Consiliului fiind intimidați încă de la sosirea la sediul Regiei. Vociferările și comportamentul sindicaliștilor au degenerat până la momentul la care a fost solicitată intervenția forțelor de ordine, pentru protecția integrității fizice a membrilor Consiliului de Administratie. Aceste acțiuni inadmisibile s-au desfășurat cu aprobarea tacită a Directorului General al Aeroportului, care a refuzat propunerea membrilor Consiliului de a continua ședința în liniște, într-o altă locație.

Acum câteva zile, chiar reprezentanții Sindicatului aeroportului protestau în stradă pentru faptul că bugetul de venituri și cheltuieli al Aeroportului nu este aprobat. Sunt aceiași care astăzi au sabotat, cu bună știință, tocmai ședința în care aspecte legate de buget trebuiau să fie clarificate”, precizează membrii CA -ului.

Aceasta este încă o dovadă a faptului că interesele conducerii executive a Aeroportului nu au nicio legătură cu dezvoltarea Regiei, cu zborurile sau cu investițiile viitoare. Singurul interes urmărit, cu obstinație, este acela de a rămâne la conducerea Regiei cu orice preț, inclusiv prin periclitarea siguranței aeroportuare, a pasagerilor și a funcționării economice a aeroportului”, mai spus cei din CA, care refuză, însă, să voteze bugetul aprobat de Consiliul Județean Cluj.

Vă reamintim că președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a vrut să își pună chiar avocatul personal în CA la Aeroportul Cluj, dar acesta a refuzat, după ce prima tentativă de numire a eșuat. 

Surse politice declară că între conducerea CJ Cluj, reprezentată de Alin Tișe, și reprezentanții Aeroportului, prin David Ciceo, se duce un război surd pentru a controla cea mai prosperă regie din județul Cluj, restul fiind deja falimentare. Aeroportul condus de Ciceo a terminat anul trecut pe profit, cu 4 milioane de euro, și încearcă de ani de zile să obțină sprijin de la Consiliul Județean pentru a extinde pista și regia. Până acum, războiul a fost unul surd, iar sindicaliștii acuză că s-ar vrea privatizarea Aeroportului. 

Alin Tișe neagă acest lucru și spune că el vrea numai să respecte legea.

Concurența pe piața aeroporturilor este acerbă și stagnarea în acest scandal nu face decât să permită aeroporturilor regionale din zonă să fure din zborurile de la Cluj. 

----------------

UPDATE

Reprezentanții Sindicatului au precizat că acțiunea lor de la ședința CA -ului a fost una spontană, dar că totul s-a derulat pașnic.

Membrii Sindicatului Independent al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj au organizat o acțiune spontană în cadrul conflictului de muncă, declanșat la data de 25.04.2019, împotriva Consilului de Administrație al Aeroportului.

Acțiunea s-a declanșat în cursul ședinței Consiliului de Administrație, care a avut loc astăzi, 13.05.2019, începând cu ora 12:00, ca urmare a refuzului categoric a membrilor Consiliului de Administrație: Domnul Daniel Persu, Domnul Valentin Grigoriu și Doamna Diana Rădulescu, de a iniția un dialog cu reprezentanții sindicatului, invocând că ei ”nu sunt sclavii angajaților aeroportului”. Menționăm că acțiunea a fost pașnică, fără forțe de ordine implicate.

Considerăm că este absolut inacceptabil ca într-un stat de drept în care drepturile și libertățile cetățenilor sunt recunoscute prin Constituția României, să fim tratați cu dispreț și indiferență de către aceste persoane. Facem precizarea că suntem profesioniști în aviația civilă, care am contribuit și contribuim zilnic la bunul mers al activității aeroportului și dorim dezvoltarea în continuare a locului nostru de muncă și nu distrugerea lui, ca urmare a unor interese obscure”, precizează secretarul coordonator al Sindicatului, Bogdan Păcurar.

Sindicaliștii de la Aeroportul Cluj vor manifesta în zilele de 14 și 15 mai 2019, între orele 15:30-16:30, în Piața Unirii, și cer măriri salarialr, imposibil de realizat fără votarea bugetului.

Comentarii Facebook