Adrian Severin, anchetat "la sânge" pentru că a prejudiciat Parlamentul European cu 430 000 de euro


Europarlamentarul Adrian Severin este anchetat de către procurorii DNA, fiind acuzat de obţinerea pe nedrept a sumei de 436.663 de euro din bugetul Parlamentului European.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au extins cercetările faţă de Adrian Severin, membru al Parlamentului European, în dosarul în care se efectuează acte de urmările penală pentru infracţiunile de luare de mită şi trafic de influenţă şi au început, faţă de acesta, urmărirea penală pentru o nouă infracţiune şi anume „folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor europene sau din bugetele administrate de acestea, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.

 

Din Ordonanţa de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că, în perioada 2007 - 2010, învinuitul Severin Adrian a folosit şi a prezentat în Parlamentul European, documente, declaraţii false ori inexacte, contrar reglementărilor legale (art. 43 din Normele de aplicare a Statutului deputaţilor în Parlamentul European - Decizia Biroului din 19 mai 2008 şi 09 iulie 2008). Documentele prezentate se referă la o serie de contracte de consultanţă încheiate cu şase societăţi comerciale româneşti, înfiinţate anume cu scopul de a justifica prestări de servicii fictive, prin intermediul respectivelor contracte de consultanţă. În felul acesta, învinuitul Severin Adrian a înlesnit unor persoane apropiate obţinerea pe nedrept a sumei de 436.663 euro din bugetul Parlamentului European. În aceeaşi cauză se efectuează acte de urmările penală şi faţă de alte persoane", se arată în comunicatul DNA.

 

Adrian Severin este acuzat ca a primit mita pentru a schimba reglementari din legislatia europeana VIDEO


În 18 iulie 2011, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus începerea urmăririi penale faţă de Adrian Severin, membru al Parlamentului European, pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Anul trecut, câţiva jurnalişti britanici au scris că Severin ar fi cerut bani pentru a face lobby pentru câteva amendamente în Parlamentul European.

Comentarii Facebook