Adrian Oros, deputat PNL: Dragnea este disperat și vrea să îi împiedice pe români să voteze la referendumul convocat de Președinte


Deputatul PNL Cluj, Adrian Oros, susține că proiectul de Ordonanță pregătit de PSD împreună cu președintele pus de Dragnea la Autoritatea Electorală Permanentă, are scopul clar de a manipula şi a frauda votul din 26 mai. Acesta a mai aduăgat că ordonanță care are ca obiectiv modificarea legislației electorale, în special în ceea ce privește referendumul, încalcă prevederile constituționale, principiile democrației și calcă în picioare drepturile fundamentale ale românilor. 

Prevederea privind interzicerea autorităților publice să se implice în campania pentru referendum, este introdusă în mod deliberat, pentru a nu permite Președintelui României să se implice în campanie la referendum, iar motivarea penibilă este legată de un punct de vedere al Comisiei de la Veneția, care într-adevăr face o referire la interdicție, dar folosește sintagma Autorităților Administrației Publice, care sunt implicate în organizarea referendumului, adică este legată strict de Guvern. PSD încearcă să-l cenzureze pe Președintele României, care este inițiatorul acestui referendum și care are dreptul constituțional de a fii implicat. PSD nu dă nici două cepe degerate pe acest drept fundamental, pe libertatea de exprimare și arată că, sunt gata și sunt în stare să cenzureze pe orice cetățean român, privitor la orice fel de problemă din societatea românească.

A doua prevedere care este, de asemenea, gravă, este modificarea cvorumului la referendum prin introducerea acestui cvorum a cetățenilor români cu domiciliul în străinătate. Această prevedere, conform unei decizii CCR din 2013, este neconstituțională. Decizia spune foarte clar că, orice modificare, care se adoptă cu mai puțin de un an înainte de un referendum, este neconstituțională.

O a treia prevedere, introdusă în mod parșiv în cuprinsul proiectului de Ordonanță, cu scopul de a inhiba votul cetatenilor la referendum, este legată de introducerea unei proceduri complet stupide, conform căreia președintele fiecărei secții de votare trebuie să-i întrebe pe cetățeni dacă votează și la referendum și la europarlamentare”, a punctat adrian Oros.

Parlamentarul liberal susține că ”în condițiile în care președinții secțiilor de votare sunt desemnați cu o posibilă implicare a AEP-ului, care este condus de un taliban PSD-ist, mulți dintre ei, probabil ocupă și funcții publice in administratie, această întrebare poate fi pusă într-un asemenea mod, care poate să-l determine pe cetățean să nu ia buletin de vot la referendum.

De asemenea, nu este clar deloc ce se va întâmpla cu monitorizarea prezenței la vot în timp real, pe parcursul procedurii de votare, atât pentru europarlamentare cât și pentru referendum  și deasemenea, nu se știe în ce măsură va funcționa sistemul de alertă pentru votul multiplu”.

El acuză PSD că vrea să manipuleze votul prin stimularea votului multiplu.

Există clar intentia si posibilitatea apariției votului multiplu și deasemenea, pot apărea orice forme de manipulare în ceea ce privește prezența la vot și întrunirea cvorumului.

PSD este disperat să împiedice cu orice preț exprimarea cetățenilor la referendumul convocat de Președinte. În toate studiile, susținerea pentru referendumul inițiat de Președinte este de peste 90% din populația României. Adică 93% din populația României susține interzicerea amnistierii și grațierii faptelor de corupție și 92% susține interzicerea de a reglementa prin OUG în domeniul justiției. Într-un fel este normal, pentru că de când au venit la putere PSD-Alde, în orice Ședință de Guvern există riscul să se mai emită o OUG, care să calce în picioare independența justiției, să ne pună în conflict cu Uniunea Europeană, să calce în picioare principiile și valorile care stau la baza statului de drept, prevăzute în articolul 2 din Tratatul Uniunii Europene și de asemenea,  să încerce să politizeze, practic, toate structurile justiției. 

Viorica Dăncilă trebuie să priceapă că va plăti pentru orice ticăloșie, orice măgărie, pentru că adoptarea unui act normativ împotriva Constituției, împotriva unei decizii a Curții Constituționale cu un vădit scop în care poți să obții foloase necuvenite pentru tine ca premier PSD și pentru PSD, poate să îmbrace și forma unei infracțiuni”.

Comentarii Facebook