Adrian Năstase, despre tentativa de sinucidere: Semnele de pe corp arată că totul a fost real

 

Adrian Năstase a povestit, miercuri seară, că tentativa lui de sinucidere din 20 iunie 2012 a fost reală.

 

Au trecut 300 de zile de când nu am mai vorbit la o televiziune, am scris destul de mult, iar, de când am ieşit din penitenciar, am vrut să treacă o perioadă în care să fac pace cu mine însumi. A trebuit de-a lungul unor zile şi luni care s-au scurs foarte greu să diger, să absorb ceea ce era şi revoltă şi dezamăgire şi mi-a fost teama să vorbesc înainte să văd ceea ce se întâmplă afară, aici. Acum sunt pregătit să spun unele lucruri dar nu pentru a privi în urmă, ci pentru a privi înainte, pentru a încerca să depăşesc ceea ce a fost o încercare foarte grea”, a spus Năastase la Antena 3.

 

Fostul premierul a spus că în seara în care s-a împușcat a simțit o revoltă. ”A fost o revoltă pentru că, dincolo de ceea ce poate că au fost greşelile mele ca ministru de Externe, ca preşedinte de Cameră, ca premier, mi s-a părut profund nedreaptă acea condamnare şi în condiţiile lipsei de probe şi într-un proces dezechilibrat din punct de vedere al mărturiilor şi al probelor”, a spus Năstase.

 

Am considerat că în 20 iunie practic eu am început o a doua viaţă. Unii au luat în glumă şi au considerat că decizia mea din seara aceea a fost o înşelătorie. Semnele pe care le port pe corp arată că a fost un lucru adevărat. Glonţul acela a trecut la un milimetru ce carotidă. A fost probabil destinul sau Dumnezeu. Au hotărât ca viaţa mea să nu se încheie atunci. Am considerat că am o datorie de a trăi o altă viaţă într-un alt mod. Cred că parţial am reuşit”, a mai precizat Adrian Năstase.

Comentarii Facebook