ADMITERE UBB CLUJ: Peste 16.000 de candidaţi s-au înscris la admitere

 

Un număr de peste 16.000 de candidați și-au depus dosarele de admitere la Universitatea Babeș-Bolyai. 

 

Numărul dosarelor depuse în perioada 15-21 iulie 2014 este cu 7% mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut. 

 

În total, au fost depuse peste 12.000 de dosare pentru învățământul cu frecvență (IF), dar și pentru cel la distanță (ID) și învățământul cu frecvență redusă (IFR). Perioada de înscrieri continuă până în data de 24 iulie 2014 pentru Facultatea de Fizică și până în data de 25 iulie pentru Faculatea de Teologie Romano-Catolică și Facultatea de Teologie Reformată. 

 

La nivel master au fost scoase la concurs 3.500 locuri bugetate, pentru care și-au depus candidatura 3.604 de studenți licențiați, în condițiile în care, trei dintre facultățile UBB, Facultatea de Drept, Facultatea de Litere și Facultatea de Teatru și Televiziune, specializarea Teatru contemporan (Actorie și teatrologie) vor organiza admitere pentru programele de master doar în perioada 5-15 septembrie 2014. Facultatea de Matematică și Informatică începe astăzi, 22 iulie 2014, înscrierile la nivel master.

 

Cele mai multe dosare depuse la liniile de studii la zi au fost înregistrate la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, specializarea informatică economică - 409 de dosare depuse pentru cele 40 de locuri bugetate scoase la concurs, la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, specializarea Pedagogia învățămâtului primar și preșcolar – 191 de candidați pentru cele 25 de locuri bugetate și specializarea Psihologie - 414 înscrişi pentru 65 de locuri bugetate, la Facultatea de Litere, specializarea Limba şi literatura Engleză - Limba şi literatura română sau Limba şi literatura maghiară sau o limbă şi literatură modernă sau Limba latină sau Limba greacă veche sau Limba ebraică sau Literatura universală şi comparată – 256 de candidați pentru 40 de locuri bugetate, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, specializarea Kinetoterapie şi Motricitate Specială - 112 de candidați pentru 20 de locuri bugetate.

 

O creștere notabilă a numărului de candidați înscriși, comparativ cu anul trecut, au înregistrat Facultatea de Matematică și Informatică cu 1148 de dosare depuse pentru cele 439 locuri fară taxă, dar și Facultatea de Chimie, cu 303 de candidați pentru cele 161 de locuri bugetate. 

 

Calendarul admiterii cuprinde în continuare afişarea rezultatelor, depunerea contestațiilor, confirmarea locurilor, perioada de redistribuire a locurilor rămase disponibile, urmând ca rezultatele finale ale procesului de admitere să fie afişate până în data de 31 iulie 2014, pe site-ul fiecărei facultăţi. 

 

REZULTATE ADMITERE ȘTIINȚE ECONOMICE CLUJ 2014: Aproape 2.000 de candidați admiși

 

 

REZULTATE ADMITERE Ştiinţe Politice Administrative şi ale Comunicării Cluj 2014

 

 

ADMITERE FACULTATEA DE DREPT CLUJ 2014: Rezultatele se afișează AICI miercuri, 23 iulie

Comentarii Facebook