Vezi cum arata primele trei proiecte din concursul "Filarmonica Transilvania"! - Galerie FOTO


Comisia de jurizare a concursului de proiecte pentru viitorul sediu al Filarmonicii Transilvania a prezentat joi, 10 martie, cele mai bune creati ale arhitectilor, in baza clasamentului stabilit in urma cu patru zile.

Cel mai bun proiect, in viziunea comisiei din care au facut parte arhitecti internationali, a fost cel al VAAL ARHITECTURA SRL cu Popp si asociatii. Proiectarea a fost facuta de arhitectului Viorel Hurduc.

 

 

Locurile doi si trei au obtinut acelasi numar de puncte din partea comisiei de jurizare, 33.

Proiectul Bogart Construct in asociere cu Dragan Arhitecture (din Franta) a fost catalogat ca futurist si prea scump. Sala de concerte a Filarmonicii Transilvania era sustinuta pe mai multi piloni. "Proiectul este pentru secolul 22, dar din pacate este prea scump pentru bugetul actual al proiectului", a declarat Ligia Subtirica, arhitectul sef al  municipiului Cluj-Napoca.

 

 

Proiectul firmei Carpat Proiect a fost catalogat de comisia de jurizare ca avand un concept perimat, care "a fost folosit in anii '60 si care nu mai este actual. Noi avem nevoie de un concept care sa dureze peste ani si care sa fie actual si peste 30 de ani", a mai spus Ligia Subtirica.

 


Citeste si...

Asa va arata Filarmonica Transilvania - VIDEO si Galerie FOTO

Comentarii Facebook