PSD Cluj crede ca investitia in reabilitarea liniei de tramvai nu se justifica

Reprezentantii PSD Cluj considera ca, pe langa disconfortul pe care il creeaza, tramvaiele sunt mult mai scumpe decat autobuzele.

 

Reprezentantii Opozitiei sustin ca tramvaiul nu "face parte din cultura si identitatea urbana a orasului" si ca, in acest moment, acest mijloc de transport nu mai deserveste zeci de mii de muncitori din zona CUG, unde mai lucreaza acum doar 5.000 de angajati.

 

"Un autobuz nou costa 180.000-250.000 euro, pe cand un tramvai trece cu usurinta de 2 milioane €. Dintr-un calcul simplu reiese ca suma de 24 milioane €, care va fi investita in refacerea liniilor de tramvai, ar fi fost suficienta pentru schimbarea tuturor autobuzelor si troleibuzelor pe care le detine Regia de Transport in Comun din municipiul nostru", sustin reprezentantii PSD intr-un comunicat de presa.

 

Acestia au solicitat Primariei sa dea asigurari ferme ca lucrarile la refacerea liniei de tramvai nu vor afecta Parcul Central si au cerut lamuriri cu privire la proiectul derulat de municipalitate.

 

"Grija pe care ne-o poarta edilii PDL este o iluzie: acest proiect anuntat cu surle si trambite nu este decat o noua metoda de a-si umple buzunarele cu bani, cu mai mult tupeu decat in trecut, direct din fonduri europene", mai spun social democratii clujeni.

Comentarii Facebook