Adevărul despre graficul de lucrări de pe strada Motilor. Ce spune Emil Boc

 

Primarul Emil Boc a explicat pe larg care este stadiul lucrărilor de pe strada Motilor, punctul care sugrumă traficul din Cluj-Napoca, în special după-amiaza și dimineata.

 

Facem un apel în continuare la toti cei care traversează zona centrală să facă o preselectie încă de la Prefectură pentru a avea două alternative la ceea ce înseamnă Motilor. Pe de o parte Cuza Vodă - Piata Mihai Viteazu - Dacia și după aceea pe Dragalina înainte spre Grigorescu sau Mănăștur. Sau stânga de la Prefectură spre Calea Turzii - Observator - Frunzișului și Mănăștur. Îi rog să facă această preselectie din timp, pentru că dacă au intrat de la Sora spre Primărie e clar că nu mai au altă alternativă și toată lumea vine spre Motilor.

 

Pe începutul școlii vom avea circulatia asigurată pe strada Horea și pe Avram Iancu, pentru că așa am promis. Pe strada Motilor va fi gata aproximativ două treimi din lucrare. Adică, până la intersectia cu Coșbuc lucrările vor fi gata la nivel de asfalt și va rămâne tronsonul de la Coșbuc până la strada Mărginașă. Acel tronson va fi gata până în 15 octombrie. Acesta este graficul de lucru, potrivit lucrărilor anuntate. Se va reduce oarecum partea de așteptare pentru transportul în comun, pentru că nu va mai fi un tronson atât de larg în lucru, așa cum este acum. 

 

Acesta este obiectivul. Din nefericire vreau să îi rog pe clujeni să înteleagă că acolo nu lucrează numai Primăria, ci lucrează cel putin alte cinci regii, de la RATUC care își îngroapă cablurile în subteran, la Regia de Apa care schimbă conducta, la Gaz care schimbă conducta, la iluminatul public care este coborât în subteran, toti lucrează pe acest tronson și mai sunt întârzieri în procedurile de lucru. Dar suntem în grafic pentru această toamnă. Pe strada Horea și pe Avram Iancu se va circula pe carosabil, iar pe Motilor până în 15 octombrie vom avea lucrări în trafic. 

 

Noi le vom limita după 15 septembrie, pe tronsoane mai scurte, dar încă vor exista lucrări pe tronsonul de la strada Coșbuc la strada Mărginașă”, a explicat primarul Emil Boc. 

 

Întrebat dacă nu poate fi limitat traficul autoturismelor pe strada Motilor, pentru a nu apărea blocaje și mai mari, primarul a spus că: ”Oricum este aproape interzis traficul auto, dar atunci când există spatiu disponibil politia a decis că mai pot circula din când în când. După cum vedeti în principiu doar transportul în comun mai circulă pe Motilor, dar sunt zone în care nu pot încăpea două autobuze unul pe lângă altul. De aici apar blocajele. Avem politie și reprezentantii de la RATUC care dirijează traficul”. 

 

În acest moment, dimineata, un autobuz din Mănăștur până în centru face circa 60 de minute. Pasagerii nu mai au răbdare și o iau la pas spre locurile de muncă.

 

Ce s-a întâmplat pe strada Motilor în această dimineată. Oamenii nu au mai REZISTAT - FOTO

Comentarii Facebook