Miercuri 24 Aprilie

Aderarea României la Schengen amânată. Noi discuţii se vor purta în luna ianuarie 2013


Aderarea României şi Bulgariei la zona Schengen nu se va afla pe agenda Consiliului Afaceri Interne şi Justiţie (JAI) din decembrie.

În luna ianuarie, la o reuniune formală a Consiliului JAI, se va discuta din nou pe tema aderării Romîniei şi Bulgariei, au declarat luni surse din cadrul preşedinţiei cipriote a Consiliului UE, potrivit Agerpres.

"Am spus foarte clar în discuţia noastră din COREPER (Comitetul Reprezentanţilor Permanenţi ai statelor membre UE) că Bulgaria şi România şi-au făcut temele cu succes. Înţelegeţi că există anumite considerente politice care nu ne permit să avem acum subiectul pe agendă şi cred că acest lucru a fost acceptat de toate părţile. Nu am vrut să otrăvim atmosfera. Dar toată lumea a recunoscut că Bulgaria şi România şi-au încheiat munca preparatorie necesară pentru asta şi sperăm că în ianuarie vom fi capabili să abordăm chestiunea", au declarat aceleaşi surse.

Sursele citate au mai precizat că e foarte important că cele două state nu au insistat pentru un raspuns la Consiliul JAI din octombrie pentru că acesta ar fi avut mari şanse să fie unul negativ.

Consiliul JAI va avea în luna martie o nouă reuniune formală, în timpul preşedenţiei irlandeze a Consiliului UE.


Comentarii Facebook