"Craisorul muntilor", deputatul clujean Palfi Mozes Zoltan, n-are voce in Parlament


Deputatul clujean Palfi Mozes Zoltan, reprezentantul motilor in Parlament, a luat cuvantul o singura data, cand a depus juramantul.

 

Potrivit raportului prezentat de Institutul pentru Politici Publice, la jumatatea mandatului, 14 deputati nu au vorbit in fata legislativului, decat cand si-a depus juramantul. printre acestia se numara si deputatul UDMR Palfi Mozes Zoltan, ales in colegiul uninominal 9 din Cluj. El reprezinta astfel in Parlament motii din comunele Baisoara, Belis, Calatele, Ciucea, Maguri-Racatau, Margau sau Marisel.

 

Pe de alta parte, alti doi deputati clujeni sunt in topul 10 al parlamentarilor din punct de vedere al luarilor de cuvant in plen. Pe locul 7 al topului este Mircea Giurgiu, care a luat cuvantul de 149 de ori, iar pe locul 9 Petru Calian, care a vorbit de 139 de ori.

 

Cea mai slaba prezenta la vot, de doar 39%, in perioada 1 februarie-31 iunie 2010, a avut-o senatorul PNL Marius Nicoara. La polul opus, cu cea mai mare prezenta, de 97,93%, este deputatul UDMR Palfi Mozes Zoltan.

 

Deputatul PDL Mircea Giurgiu ocupa locul 1 in topul parlamentarilor cu cele mai multe initiative legislative. El a depus de la inceputul mandatului 195 de proiecte, dintre care 14 au devenit legi.

Comentarii Facebook