Percheziții DNA la Cluj, București și Constanța într-un dosar de corupție. Radu Mazăre e implicat



Procurorii DNA efectuează, joi dimineață, cercetări într-un dosar ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție, de serviciu și a unor infracţiuni economice, comise în perioada 2008 - 2014.

În cursul zilei de 05 februarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 13 locații situate în municipiul București și în județele Constanța și Cluj, din care una este sediul unei instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, anunță reprezentanții DNA.

Procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

 

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că instituţia publică unde au loc percheziţii este Primăria Constanţa, de unde sunt ridicate mai multe documente privind relaţiile acestei instituţii cu mai multe firme, între care şi societatea omului de afaceri Sorin Strutinsky, SC Soti Cable Neptun SRL.

 

Potrivit surselor citate, procurorii efectuează percheziţii şi la punctele de lucru din Cluj şi Constanţa ale SC Tripont Invest SRL, la sediul social din Constanţa şi la un punct de lucru din Bucureşti ale SC Soti Cable SRL, la sediul din Constanţa al SC Polaris M. Holding şi la SC Telegraf Advertising SRL, societate care ar fi coordonată de primarul Constanţei, Radu Mazăre şi de omul de afaceri Sorin Strutinsky.

 

Cel vizat in prima faza de aceasta investigatie este chiar Radu Mazare. Procurorii cauta documente ce vizeaza contracte incheiate pesonal de Mazare cu companii locale in domeniul organizarii de spectacole in sezonul estival, contracte de asgirurare a serviciilor de paza pentru diferite obiective si contracte in ceea ce priveste ridicarea unor mall-uri sau hipermarketur, potrivit Pro Tv.

 

Radu Mazare ar putea fi audiat astazi pentru a da explicatii si ar putea fi ridicat de DNA si dus la Bucuresti pentru interogatorii.

Comentarii Facebook