Zeci de procurori, judecători, grefieri și avocați, prezenți la o înmormântare, în ciuda ordonanței de urgență


Zeci de procurori, judecători, grefieri și avocați au participat la o înmormântare în Bihor, fără să le pese de ordonanțele de urgență. 

Este vorba despre înmormântarea fratelui prim procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Alin Leucea. 

Prim-procurorul susţine că nu știe nimic despre o sfidare a legii și că pe perioada slujbei de înmormântare s-a închis în capelă, împreună cu familia sa şi preotul.

Ne-am închis în capelă. Am fost opt persoane, am respectat numărul. Este o dramă în familia mea. Nu a vrut nimeni să sfideze nicio ordonanţă. Nu am chemat pe nimeni. Remarc că se foloseşte funcţia mea. Nu e vorba de instituţie. Nu am participat în calitate de prim-procuror. Sunt un om care-şi plânge fratele şi sunt doi părinţi care-şi plâng copilul. Cât de josnic poţi să fii să afirmi, în momentele ăstea, că ”prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor a fost prezent la o înmormântare care încalcă restricţiile stării de urgenţă?!” Nu am făcut nuntă, nici chef. Nu am invitat pe nimeni. Cei care au venit, au venit din proprie iniţiativă. Ce era să facem? Să fugim de oamenii care au venit sau să-i fugărim? Sau ce era să fac, să nu merg să-mi plâng fratele? Ce era să facem? Să-l înmormântăm în pădure? L-am înmormântat lângă casa lui, în satul lui. Cei care au venit, au stat la distanţă, noi nu puteam să-i alungăm. Îmi pare rău că s-a creat un subiect de presă, dintr-o dramă pe care nimeni nu şi-a dorit-o”, a replicat Alin Leucea unui jurnalist care l-a acuzat pe Facebook că încalcă ordonanțele.

Slujba de înmormântare a avut loc marţi, 5 mai 2020 şi a durat o jumătate de oră, iar pe imagini se văd zeci de persoane care respectă distanțarea socială, ordonanța militară prevede că la înmormântări pot participa maxim 8 oameni.

Fratele procurorului – şef Alin Leucea, Florin Leucea, grefier la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, a încercat să se spânzure în 26 aprilie 2020, dar a fost găsit în stop cardio-respirator. Medicii au făcut eforturi, dar bărbatul a intrat în moarte cerebrală, iar familia a decis, duminica trecută, să-i doneze organele.

Foto: Facebook Adrian Călin

Comentarii Facebook