Volodimir Zelenski: ”Sunt gata să-mi dau viaţa pentru ţara mea”


Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a dat un interviu, în cadrul emisiunii "60 Minutes” a postului CBS, și a spus că e gata să facă sacrificiul suprem pentru țară.

Când toată lumea îţi spune că trebuie să pleci, trebuie să te gândeşti. Înainte de a face ceva, analizez situaţia. Întotdeauna am făcut-o cu calm, fără haos", a declarat Zelenski pentru Scott Pelley de la CBS în interviul acordat prin intermediul unui interpret. ”S-ar putea să nu fiu cel mai puternic războinic. Dar nu sunt dispus să trădez pe nimeni”.

El a spus că le-a explicat soţiei şi copiilor săi că trebuie să rămână pentru că este preşedintele Ucrainei şi că ei i-au susţinut decizia, potrivit Axios. 

Nu vreau să mă dau drept un erou. Îmi iubesc familia. Vreau să mai trăiesc mulţi ani, dar alegând între a fugi sau a fi alături de poporul meu, bineînţeles că sunt gata să-mi dau viaţa pentru ţara mea”.

Acesta a spus că este dispus să se întâlnească cu preşedintele rus Vladimir Putin pentru negocieri care să pună capăt războiului, dar a declarat că oficialii ucraineni nu sunt pregătiţi să renunţe la ţara lor. ”Nu am crezut niciodată că acest drept este atât de costisitor”, a adăugat el, potrivit Mediafax.

Acestea sunt valori umane. Pentru ca Rusia să nu aleagă ce ar trebui să facem şi cum îmi exercit drepturile. Acest drept mi-a fost dat de Dumnezeu şi de părinţii mei”.

Comentarii Facebook