Vladimir Putin anunță mobilizare militară parțială în Rusia: „Vom folosi toate mijloacele pentru a ne apăra”. Ce înseamnă asta


Vladimir Putin a anunţat miercuri o mobilizare militară parţială în Rusia pentru îndeplinirea obiectivelor „operaţiunii militare speciale” în Ucraina, în cursul unui discurs televizat către naţiune. Putin a amenințat că „vom folosi toate mijloacele la îndemână pentru a ne apăra țara și poporul”.

Putin susține că Rusia deține arme nucleare și nu se va lăsa șantajată de Ucraina

Vladimir Putin a mai declarat că cetăţenii ruşi din regiuni precum Herson au devenit refugiaţi din pricina mercenarilor ucraineni care îi terorizează. De asemenea, Putin a declarat că Rusia deţine la rândul ei arme nucleare şi nu se va lăsa şantajată din acest punct de vedere.

Armata rusă eliberează Republica Populară Doneţk pas cu pas şi scapă oamenii de armata ucraineană. Există o linie lungă de contact militară de 1.000 de kilometri. Mercenarii torturează cetățenii pașnici din Zaporojie, Donețk, Herson, sunt peste 500.000 de oameni care trăiesc acolo. Mulți au fost nevoiți să devină refugiați. Trebuie să apărăm patria mamă pentru a asigura siguranţa popurului nostru. Susţin mobilizarea parţială în aceste regiuni. Doar cei care sunt în rezervă şi care servesc în armată şi au anumite profesii militare vor fi chemaţi sub arme. Ei vor fi antrenaţi suplimentar având în vedere că este vorba despre o operaţiune militară specială”, a declarat președintele Rusiei.

Cei care sunt mobilizaţi vor primi garanţii şi vor servi după un anumit contract. În ceea ce priveşte chestiunile financiare, vom rezolva aceste lucruri fără întârziere. Washington şi Bruxelles vor să mute acţiunea militară pe teritoriul rus. Vorbim şi despre un şantaj nuclear, vorbesc aici despre atacurile asupra centralei de la Zaporojie. Ţin să spun că ţara noastră dispune de multe arme de distrugere, inclusiv nucleare, mai performante decât ale Occidentului”, susține Putin.

Vladimir Putin: „În teritoriile eliberate susțin aceste propuneri, susțin mobilizarea parțială în aceste regiuni”

Administrațiie din Zaporojie Herson au decis să facă referendumuri pentru alipirea la Rusia. Vom face tot ce putem pentru a ne asigura de condițile pașnice de desfășurare. Oamenii trebuie să aleagă liber. În aceste regiuni, toți acești oameni vor fi sprijiniți de astăzi. Armata acționează și asigură mii de kilometri, îi apără de neonazism, de mașina colectivă a vestului. Am luat aceste decizii care sunt potrivite pentru pericolele. Apărăm patria mamă, suveranitatea. În teritoriile eliberate susțin aceste propuneri, susțin mobilizarea parțială în aceste regiuni. Decretul privin mobilizarea parțială a fost semnat. Oficial camerele Adunării Federale au fost informate, mobilizarea a fost dată astăzi, pe 21 septembrie”, a mai declarat Vladimir Putin.

Vladimir Putin: „Decretul de mobilizare parțială a fost semnat”

Pentru a proteja Rusia, suveranitatea și integritatea ei, consider că este necesar să susțin propunerea de a efectua o mobilizare parțială. Decretul de mobilizare parțială a fost semnat”, a declarat Putin în cadrul unui discurs înregistrat, așteptat de peste 12 ore în Rusia. „Vor fi supuși conscripției numai rezerviștii, vor urma pregătire suplimentară ținând cont de experiența operațiunii speciale. Măsurile de mobilizare vor începe astăzi. Persoanele mobilizate care participă la operațiunea specială vor primi plăți în baza contractului”, a mai afirmat Vladimir  Putin, președintele Rusiei. 


Comentarii Facebook