Sambata 28 Ianuarie

VIDEO - Un tânăr a postat pe TikTok imagini cu momentul în care ucide un câine cu o lopată. Riscă între 2 și 7 ani de închisoare


Un tânăr de 19 ani din Maramureș riscă între 2 și 7 ani de închisoare după ce a omorât în bătaie un câine. Tânărul l-a lovit în cap cu o lopată până l-a ucis, iar imaginile îngrozitoare au fost publicate apoi pe TikTok. Cazul a fost făcut public de reprezentanții Asociației Kola Kariola, care cer dreptate în cazul animalului omorât cu sânge rece.

Imaginile, spun polițiștii, au fost filmate sâmbătă, 26 noiembrie 2022, pe un câmp din satul Chelința, județul Maramureș. Filmarea extrem de violentă a fost publicată apoi pe TikTok. Așa a ajuns în atenția Asociației Kola Kariola, care a distribuit-o luni pe Facebook și a cerut ajutorul oamenilor pentru identificarea făptașului.

Spre seară s-au sesizat și polițiștii, care au mers în comuna Chelința. Au găsit cadavrul câinelui abandonat într-un pârâu și l-au identificat și pe agresor.

În baza imaginilor video apărute în spațiul public și a informațiilor deținute, în urma cărora un tânăr exercită acte de violență asupra unui exemplar canin, aseară, 28 noiembrie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor s-au deplasat în localitatea Chelința, orașul Ulmeni. Persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată ca fiind un tânăr de 19 ani din Chelința, iar din cercetările efectuate s-a constatat că fapta s-ar fi săvârșit în localitatea Chelința”, au transmis reprezentanții IPJ Maramureș. 

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor și cei din Ulmeni s-au deplasat în zona ‘Între plopi’, iar într-un pârâu a fost identificat cadavrul exemplarului canin care face obiectul sesizării. Cadavrul aparținea unui exemplar canin, mascul, din rasă comună, talie medie, de culoare negru-crem. (...) Din audierea în calitate de martor a persoanei care a efectuat înregistrarea care a apărut pe rețelele de socializare, s-a concluzionat faptul că actele de violență au fost exercitate la data de 26 noiembrie a.c., în vecinătatea locului în care a fost descoperit cadavrul”, au mai transmis polițiștii maramureșeni.

Atenție, imagini cu puternic impact emoțional!!!

Potrivit polițiștilor, cadavrul patrupeduluia fost transportat la Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Animalelor Maramureș, în vederea efectuării necropsiei. Polițiștii fac cercetări într-un dosar de ucidere a animalelor, cu intenție, fără drept, faptă care se pedepsește cu închisoare de la 2 la7 ani. 


Comentarii Facebook