S-a mutat din Polonia în Gran Canaria din cauza facturilor la energie. Cât economisește și ce sfaturi are


Dezvoltatorul de software Victor Varlamov s-a mutat pe o insulă din Spania, sătul de facturile foarte mari care îi veneau acasă, în Polonia.

Victor Varlamov, în vârstă de 50 de ani, împreună cu soţia şi fiica s-au mutat în urmă cu două luni de pe coasta poloneză a Mării Baltice pe insula Gran Canaria, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

”Criza economică şi mai ales situaţia războiului m-au adus aici", spune Victor Varlamov, care este cetăţean rus.

Victor Varlamov nu este singurul care caută o ţară cu o climă mai caldă şi cu un trai mai ieftin, în timp ce în paralel organizaţiile de promovare a turismului din sudul Europei au profitat de criza costului vieţii pentru a promova avantajele petrecerii iernii peste hotare pentru cei din ţările nordice.

Înainte de a pleca din oraşul polonez Gdansk, unde trăia din 2016, Victor Varlamov a calculat că ar economisi lunar 250 de euro pe chirie şi ar plăti 140 de euro pentru toate utilităţile şi internet, în loc să plătească 200 de euro numai la electricitate în Polonia.

În luna septembrie a acestui an, Guvernul regional din Insulele Canare, unde temperatura medie în timpul iernii este de 20 de grade Celsius, a lansat o campanie media pentru a-i atrage pe cei care lucrează în regim remote, cum este Varmalov, precum şi pe pensionarii din ţări precum Marea Britanie, Germania şi Suedia.

Nu este niciun secret că iarna aceasta va fi una cu mari incertitudini economice în Europa însă în Insulele Canare vrem să inversăm situaţia", spune Yaiza Castilla, responsabilul regional cu turismul, care descrise arhipelagul din apropiere de coasta Africii drept un "refugiu economic".

Comentarii Facebook