VIDEO - Un soldat ucrainean îşi face semnul crucii înainte să distrugă un tanc rusesc: „Hai, la treabă! Ăştia trebuie să ardă”


Războiul din Ucraina a juns la ziua 26 de când armata Rusiei a invadat țara vecină. În mediul online au început să apară din ce în ce mai multe imagini filmate în timpul luptelor care s-au dus în ultimele săptămâni.

Într-un astfel de video, publicat pe Twitter pe o pagină dedicată soldaților ucraineni, se poate vedea cum un soldat din trupele Ucrainei își face semnul crucii înainte de a lansa o rachetă antitanc. Pe fundal se aude cum ucraineanul discută cu un alt coleg despre strategia pe care ar trebui să o aplice pentru a lua în vizor tancul rusesc.

Dialogul dintre cei doi ucraineni:

-Vezi tancul?

-Da, îl văd.

-Un **** umblă pe el.

-Da, îl văd, îl văd.

-Îl vezi?

-Da!

-Hai atunci, la treabă. Haide. **** ăștia trebuie să ardă. Haide!

-Doamne ajută! (își face semnul crucii în mod repetat, gestul se poate observa și în reflexia ecranului, la secunda 20)

-Uite, **** se urcă pe el.

-Îl văd, îl văd.

-Hai! Țintește! Vezi să nu porbească (tancul).

-Acum lansez.

Tancul rusesc a fost lovit în plin şi distrus. Deşi atât armata ucraineană, cât şi presa internaţională au lăudat sistemele de rachete antitanc Javelin, cei doi soldaţi din acest video au folosit sistemul Stugna-P. De fapt, acesta din urmă este cel mai des folosit fiind parte din dotarea standard a armatei ucrainene.

Comentarii Facebook