VIDEO - Un preot, beat turtă, s-a prăvălit pe mormântul unui răposat, în timp ce ținea slujba de înmormântare


Scene scandaloase filmate în orașul polonez Gdańsk, în timpul înmormântării unui bărbat de 84 de ani. Preotul care a oficiat slujba era beat criță, abia reușea să articuleze cuvintele și cu greu se putea ține pe picioare. La final, duhovnicul s-a prăvălit pe mormântul proaspăt acoperit de coroane, sub privirile îngrozite ale familiei îndoliate.

Nu așa trebuia să arate momentul despărțirii familiei de bătrânul Stanisław, un polonez în vârstă de 84 de ani, din Gdańsk. Joi, 1 decembrie, la cimitirul Łostowice, înmormântarea bărbatului a fost tulburată de un incident scandalos, rudele îndoliate fiind și acum în stare de șoc. Preotul din parohia Sf. Maximilian Kolbe, cel care a ținut slujba la groapa defunctului, era complet beat.

O rudă a defunctului a filmat grozăvia

Duhovnicul abia putea vorbi, se legăna pe picioare, la un moment dat s-a sprijinit cu o mână de o piatră funerară, pentru ca în final să se prăbușească pe mormântul pe care membrii familiei continuau să așeze coroane cu flori. Cei prezenți au fost nevoiți să-l prindă de subsuori, conducându-l apoi afară din cimitir. Imaginile șocante au fost filmate cu telefonul de o rudă a defunctului.

Fiul decedatului a declarat într-un interviu că familia este devastată. „Am luat preotul de la capelă. A ieșit din ea clătinându-se, dar nu am bănuit că era beat. Am crezut că ceva nu e în regulă cu el, poate șchiopăta. La început a fost bine, a mers cu bine, a vorbit. Dar ce era mai rău s-a întâmplat la înmormântare”, a relatat bărbatul. 

În primul rând, a încurcat mormintele, iar când s-a clătinat spre mormântul tatălui meu, sora mea a trebuit să-l țină pe brațe ca să nu cadă”, spune fiul răposatului. 

Preotul a fugit după ce a fost scos din cimitir. „L-am văzut apoi stând la stația de autobuz, dând din cap și lipindu-se de semnul rutier”

Iar starea preotului se înrăutăţea la fiecare minute. „Speram că va termina slujba, dar nu s-a întâmplat așa. Părintele nu a putut să spună o rugăciune pentru tatăl meu și acesta este cel mai dureros lucru pentru mine. În cele din urmă, a căzut peste mormânt. Verii mei au fost nevoiți să-l scoată pentru că nu putea să meargă singur”, a mai declarat copilul defuntului. 

Am vrut să sunăm la poliție să-i dăm etilotest, dar a fugit. Apoi l-am văzut stând la stația de autobuz, dând din cap și lipindu-se de semnul rutier. Nu știu dacă își amintește ceva. Este o experiență dificilă pentru noi, pentru că tata a venit dintr-o zonă cu frică de Dumnezeu și am vrut să aibă parte de o înmormântare corectă. Durerea este imensă. Este o mare rușine, o traumă pentru mine și familia mea”, a mai explicat acesta. 

Parohia și-a cerut scuze familiei

Piotr Toczek, paroh al Parohiei Sf. Maximilian Kolbe și-a cerut scuze familiei pentru comportamentul scandalos al părintelui. „Îmi pare foarte rău că s-a întâmplat asta. Îmi cer sincer scuze în numele acestui preot și în numele meu. Acest lucru nu ar trebui să se întâmple, este într-adevăr scandalos. Nu eram prezent în parohie în acel moment. Dacă aș fi știut despre asta, aș fi intervenit imedia”, a scris părintele Toczek într-un e-mail către fiul bărbatului decedat.

La rândul său, Maciej Kwiecień, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Gdańsk, a informat într-un interviu pentru Fakt că preotul a fost scos din îngrijirea pastorală și trimis la tratament. Totodată, a confirmat faptul că părintele a fost în stare de ebrietate în timpul slujbei de înmormântare.


Comentarii Facebook