Marti 31 Ianuarie

Jurnaliștii austrieci critică dur votul împotriva aderării României la Schengen: „Austria îşi pedepseşte propriile companii din România”


Presa din Austria critică dur decizia Vienei de a se opune aderării României la spaţiul Schengen, spunând că este o hotărâre nedreaptă, care îi afectează inclusiv pe austrieci.

Astfel, unul dintre jurnaliştii austrieci remarcă faptul că prin acest vot, Austria îşi pedepseşte propriile companii din România.

Austria îşi pedepseşte propriile companii din România fără niciun motiv obiectiv. Din cauza frontierei Schengen, camioanele ar fi reţinute ore în şir la vamă, iar companiile austriece ar pierde, de asemenea, o mulţime de bani. Este într-adevăr de neînţeles de ce Nehammer vrea să "pedepsească" România, dintre toate ţările, pentru faptul că atât de mulţi migranţi au venit în Austria în acest an. Preşedintele României, Klaus Iohannis, a precizat că mai puţin de trei la sută dintre migranţii ilegali care solicită azil în Austria au trecut anterior prin România. Pe de altă parte, 370.000 de turişti români lasă anual 250 de milioane de euro în hotelurile şi restaurantele austriece", notează jurnalistul Adelheid Wolfl.

Mai mult, jurnaliştii din Austria amintesc că, în urmă cu un an, ţara lor a confirmat faptul că România şi Bulgaria îndeplinesc cerinţele aderării la Schengen.

În schimb, Austria vizează cu veto-ul său persoanele nepotrivite: Bulgaria şi România au îndeplinit toate cerinţele tehnice pentru a adera la spaţiul Schengen. De altfel, guvernul de la Viena a confirmat deja acest lucru în urmă cu un an. Faptul că acum se suceşte sugerează că doreşte să prezinte electoratului pe cineva pe care să dea vina pentru cifrele nedorite ale migraţiei. Bulgaria şi România devin astfel pioni în agitata politică austriacă, dar nu rezolvă niciuna dintre problemele de migraţie", afirmă jurnalista Ingrid Steiner-Gashi.

Preşedintele Klaus Johannis continuă negocierile cu Austria, iar Comisia Europeană încearcă să convingă Viena să cedeze, prin prezentarea unui plan de combatere a migraţiei ilegale pe ruta Balcanilor de Vest, notează stirileprotv.ro.

Comentarii Facebook