VIDEO. Preşedintele american Joe Biden şi-a anunţat candidatura pentru cel de-al doilea mandat, la 80 de ani: „Să terminăm treaba!”


Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a confirmat că va candida pentru realegerea în funcție la cursa prezidențială din 2024. Anunţul a fost făcut printr-un videoclip distribuit pe toate rețelele de socializare.

Campania lui Joe Biden pentru realegerea în funcția de președinte a fost lansată oficial sub forma unui videoclip de trei minute care începe cu un singur cuvânt: Libertate.

În videoclip, cel de-al 46-lea preşedinte al SUA, susține că dreptul la avort, apărarea democraţiei, dreptul la vot şi reţeaua de siguranţă socială vor fi printre cele mai importante teme pentru campania sa în 2024.

„Fiecare generaţie de americani s-a confruntat cu un moment în care a trebuit să apere democraţia, să se ridice pentru libertăţile noastre personale şi să se ridice pentru dreptul nostru la vot şi pentru drepturile noastre civile. Acum este rândul nostru”, susține Biden.

Revenind la mesajul său din campania din 2020, potrivit căruia americanii se aflau „într-o bătălie pentru sufletul” naţiunii lor, el a prezentat noul slogan pentru candidatura sa din 2024: „Să terminăm treaba!”.

Joe Biden este cel mai în vârstă om care a servit vreodată în funcția de președinte al Statelor Unite. Dacă el va câştiga realegerea, acesta va avea 86 de ani la sfârşitul celui de-al doilea mandat.

Comentarii Facebook