VIDEO - Papa Francisc, mesaj puternic în Duminica Floriilor: „Lăsaţi armele şi începeţi un armistiţiu de Paşte. Dar nu ca să reluați lupta”


După doi ani de pandemie care ne-au ținut închiși și departe de cei dragi, ieri, duminică 10 aprilie, a avut loc prima procesiune religioasă a catolicilor  din Roma, procesiunea „ramurelor de măslin” sau „ziua Floriilor”. 

În România, peste o mie de credincioși din București au ieșit pe străzile capitalei chiar dacă a plouat și a fost destul de frig, oamenii au vrut să celebreze sărbătoarea Floriilor. De la Vatican, Papa Francisc a ținut un discurs în care a denunțat războiul și a îndemnat la pace. 

La Vatican, liturghia a început cu o procesiune cu zeci de preoți și episcopi în Piaţa Sfântul Petru. Papa Francisc a fost dus la altar cu maşina pentru a tine discursul, pentru că are probleme cu un genunchi. Suveranul Pontif a făcut apel la pace şi la încheierea războiului din Ucraina.

Lăsaţi armele şi începeţi un armistiţiu de Paşte. Dar nu ca să vă reîncărcaţi puterile şi să reluaţi lupta, nu! Începeţi un armistiţiu, ca să ajungeţi la pace, prin negocieri reale, cu voinţa de a face nişte sacrificii pentru binele poporului”, a declarat suveranul Pontif, Papa Francisc. 

Sărbătoarea de duminică a fost una dublă pentru credincioșii catolici care poartp nume de flori.


Comentarii Facebook