Miercuri 24 Aprilie

VIDEO - Liderul cecen Ramzan Kadîrov vrea să își trimite fiii de 14, 15 și 16 ani să lupte în Ucraina: „Trebuie să se remarce într-o bătălie adevărată”


Liderul cecen Ramzan Kadîrov a anunţat, luni, că îşi trimite trei dintre fiii săi, adolescenţi, să lupte în Ucraina.

Anterior, Kadîrov a îndemnat Moscova să folosească în Ucraina o „armă nucleară cu randament redus” sau, altfel spus, o încărcătură nucleară tactică, amintește presa internațională.

Într-un mesaj postat pe Telegram, liderul cecen a precizat că fiii săi Ahmat, Eli şi Adam, în vârstă de 16, 15 şi respectiv 14 ani, urmează de multă vremeantrenamente militare pentru a învăța să utilizeze diferite arme.

A venit timpul ca ei să se remarce într-o bătălie adevărată. Nu pot decât să salut hotărârea lor. Desigur, ei vor pleca în prima linie şi se vor afla în zonele cele mai dificile de pe linia de contact”, a continuat Kadîrov. „Am considerat întotdeauna că misiunea principală a unui tată este să-şi învețe băieții (...) să-şi apere familia, poporul şi patria. Dacă vrei pace, pregătește-te pentru război!”, a concluzionat el. Liderul cecen are 14 copii, potrivit site-ului său oficial. Presa rusă susține că acesta ar avea chiar mai mulți urmași.

Kadîrov, îndemn la utilizarea de arme nucleare după ce rușii au pierdut la Liman

Făcându-se remarcat mai degrabă prin declarații belicoase decât prin succese militare, Ramzan Kadîrov, aliat fidel al lui Vladimir Putin, a îndemnat, sâmbătă, la utilizarea de „arme nucleare de mică putere” în Ucraina, în condițiile în care armata rusă se confruntă cu dificultăți și a fost nevoită să se retragă din orașul strategic Liman. „După părerea mea, trebuie luate măsuri mai drastice, mergând până la declararea legii marțiale în zonele de frontieră şi utilizarea de arme nucleare de mică putere”, a declarat Kadîrov pe Telegram.

În plus, el l-a criticat pe Aleksandr Lapin, generalul însărcinat cu operațiunile de la Liman, apreciind că acesta nu a furnizat „informațiile şi munițiile necesare” soldaților angajați în menținerea sub control rus a acestui oraș din estul Ucrainei.

Kremlinul spune că reacția lui Kadîrov este „emoțională”

Kremlinul a comentat, luni, că îndemnul lui Kadîrov de a utiliza arme nucleare de mică putere a fost făcut „sub influența emoțiilor”.

În momentele dificile, emoțiile trebuie (...) excluse din orice evaluare (a situației). Preferăm să facem evaluări măsurate şi obiective”, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

Nu doar Kadîrov, ci chiar Kremlinul a evocat, în ultimele săptămâni, spectrul utilizării de arme nucleare în Ucraina. Vineri, președintele rus Vladimir Putin a susținut că SUA au stabilit „un precedent” atunci când au folosit arma nucleară împotriva Japoniei, în 1945. Potrivit celor mai mulți istorici, bombardarea atomică a orașelor Hiroșima și Nagasaki a pus capăt celui de-al Doilea Război Mondial.


Comentarii Facebook