Vămi blocate de protestul fermierilor şi transportatorilor. La Nădlac, Siret și Albița, protestatarii au parcat utilajele și fac BLOCADĂ


Fermierii și transportatorii au efectuat blocade la mai multe vămi din țară. La Nădlac, Siret și Albița, protestatarii au parcat utilajele într-un mod care împiedică orice mașină să treacă prin vamă.

Pe drumul către Vama Siret, aproximativ 200 de utilaje din județele Suceava și Botoșani au creat un blocaj. Fermierii au decis să rămână aici până când vor avea discuții cu reprezentanți ai autorităților.

Accesul în municipiul Suceava este blocat de o coloană de zeci de tractoare. Jandarmeria a stabilit puncte de control în două zone pentru a împiedica intrarea utilajelor agricole și a tirurilor pe străzile orașului.

Blocări au avut loc și în vama Nădlac, în județul Arad, precum și în vama Albița din județul Vaslui. La Nădlac, aproximativ 60 de utilaje s-au adunat, în timp ce în vama Albița, circa 200 de fermieri au declarat că vor reveni și vor bloca și intersecția de la Crasna, o rută importantă către vama Albița.

La Vama Calafat, protestatarii au abandonat utilajele și au plecat acasă.

La Craiova, sute de tractoare și camioane au blocat accesul în oraș și căile către vămile din Calafat și Bechet. Vama Calafat este blocată pentru a treia zi consecutivă. Zeci de tractoare și camioane au blocat punctul de trecere a frontierei către Bulgaria. Multe dintre acestea au fost încuiate și lăsate în voia sorții de către proprietari, care au părăsit locul.

Transportatori și fermieri din Tulcea au pornit în marș cu peste 100 de tiruri și tractoare și au ajuns în județul Constanța, însoțiți de poliție până la intrarea în Constanța, unde li s-a comunicat că trebuie să se întoarcă, sub amenințarea sancțiunilor.

Ei încercau simbolic să ajungă până în portul Constanța pentru a atrage atenția asupra neatenției autorităților față de revendicările lor.

Fermierii din Mehedinți s-au alăturat, de asemenea, protestului la nivel național, conducând cu viteză redusă pe DN6, între localitățile Simian și Balota, pe un drum destul de aglomerat.

În contextul protestelor transportatorilor și fermierilor, pe autostrada A6 Balinț-Lugoj, la intrare în municipiul Lugoj, județul Timiș, traficul rutier este blocat pe sensul de coborâre dinspre autostradă către DN6 (Varianta Ocolitoare a Mun. Lugoj), din cauza coloanei de autovehicule ce se deplasează cu viteză redusă pe DN6, anunță Centrul Infotrafic din IGPR.

Comentarii Facebook