Valul 4 lasă copii orfani: ”Au venit pe picioarele lor şi a treia zi o iau pe mama în coşciug”


România a avut marți 523 de morţi şi aproape 17.000 de cazuri noi de COVID. Dramele sunt în spitale, unde mor părinți, care își lasă copiii orfani.

Poveștile din spitale sunt cu adevărat dramatice. 

Bărbat, rudă a unui pacient decedat: ”Sunt copii care au rămas orfani, fără părinţi… Şi părinţi fără copii şi sunt tragedii, ce este în spital aici, trei zile am înnebunit. Oameni care mor în salvări şi nu mai apucă să le facă nimic. Asta este… Ar fi bine să fie care să se gândească şi să facă vaccinul ăsta, că poate ne salvăm”.

Doi pacienți, soț - soție au venit împreună, dar femeia a murit. ”Pe mama am adus-o acum patru zile, pe tata acum trei zile. Au venit pe picioarele lor şi a treia zi o iau pe mama în coşciug. A murit mama mea, acum mergem să o luăm de la morgă. Şi tatăl meu, încă nu se ştie ce poate să se întâmple”.

Daniela Bocșa, psiholog: ”Este extraordinar de greu, a rămas fără mamă şi cu un tată trist, un tată care se culpabilizează, un tată care nu ştiu cum îl va putea ajuta, pentru că trebuie să se ajute pe el, să treacă peste şocul acesta şi să îşi revină. Mama a lăsat o scrisoare importantă copiilor şi rudelor”, conform Stirileprotv.ro.

În Capitală un copil de numai 7 ani a ajuns în grija unei mătuşi după ce ai lui s-au dus. La fel s-a întâmplat şi în cazul unor fraţi de 10 şi 17 ani.

Numărul morţilor este atât de mare, încât unele capele din interiorul spitalelor vor prelua temporar trupurile.

Părintele Ciprian: ”Doamna manager mi-a comunicat că are nevoie de capelă şi mi-a spus că au avut loc multe decese, de sâmbătă până duminică, 14 decese şi căutau o variantă pentru că în morgă nu mai erau locuri. A comandat un container frigorific pe care să-l aşeze lângă morgă”.

Comentarii Facebook