Valeriu Gheorghiță, apel în contextul scăderii dramatice a numărului de vaccinați: „Suntem în război”


Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, a declarat, joi după-amiază, în contextul scăderii dramatice a numărului de vaccinați, că România este „ca într-un război” și a făcut un apel la vaccinare și „solidaritate”:

Suntem ca într-un război, chiar dacă nu vedem cu ochiul liber acest inamic, virusul. Dar avem o armă care se numește vaccin. Trebuie să ne unim forțele. Este o chemare la solidaritate. Fiecare în domeniul de activitate să impunem atât respectarea măsurilor sanitare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

La începutul lunii noiembrie, România avea o rată de acoperire vaccinală de 36.5%.

Până la data de 1 noiembrie au fost vaccinate la nivel naţional cu cel puţin o doză peste 7.053.000 de persoane. Din acestea, peste 6,3 milioane de persoane sunt persoane vaccinate în momentul de faţă cu schemă completă. Practic, rata de acoperire vaccinală din populaţia totală a României de peste 19,3 milioane de locuitori este de 36,5%. Însă, uitându-ne la populaţia eligibilă, peste 12 ani, această rată de acoperire vaccinală este de 42%, iar din populaţia adultă, peste 18 ani, rata de acoperire vaccinare este de 45%", a declarat şeful CNCAV într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.




Comentarii Facebook