Joi 29 Iulie

USR și PLUS au fuzionat. Decizia Curții de Apel București este definitivă


Vineri, fuziunea dintre USR și PLUS a fost aprobată de Curtea de Apel București. Dan Barna susține că fuziunea este încă un pas important înainte pentru USR PLUS, în ceea ce privește proiectul care aduce reformă și schimbare în România.

La data de 15 august 2020, delegații USR și PLUS au adoptat într-un congres desfășurat online, protocolul de fuziune al celor două formațiuni politice.

Este încă un pas important înainte pentru USR PLUS, în ceea ce privește proiectul care aduce reformă și schimbare în România. Decizia de astăzi (vineri - n.r.) a instanței ne așază în logica unui partid puternic, care a adunat împreună cele mai importante energii de schimbare și reformă din societatea românească.

Le mulțumesc colegilor mei din USR și PLUS care au avut tăria și înțelepciunea de a trece peste toate dificultățile inerente pentru a construi o alternativă cu adevărat credibilă pentru ceea ce înseamnă acea Românie modernă și europeană pe care o așteptăm.

Îi mulțumesc lui Dacian Cioloș pentru echilibrul și perseverența de a fi parteneri în acest proiect și de a construi împreună o forță politică credibilă", spune Dan Barna, copreședinte USR PLUS, potrivit Mediafax.

La rândul său, liderul PLUS, Dacian Cioloș a transmis că de doi ani, cele două partide au fost „în logica unei singure echipe”.

Aprobarea fuziunii de astăzi doar formalizează ceea ce noi simțeam deja natural. Suntem de azi un singur partid, unul puternic, cu cea mai mare dorință de reformare a țării, un partid cu aleși locali, naționali, europeni și cu membri în Guvern. Fuziunea este, de astăzi, definitivă, în ciuda multora care au încercat să împiedice acest moment. Îi mulțumesc lui Dan Barna pentru că am reușit să aducem proiectul politic în acest punct“, adaugă Dacian Cioloș, copreședinte USR PLUS.


Comentarii Facebook