Duminica 4 Decembrie

Paștele în pandemie. Circulația persoanelor pe timp de noapte, permisă doar participanților la slujba de Înviere


Ministrul Afacerilor Interne a făcut o serie de precizări cu privire la slujba de Înviere. Lucian Bode a explicat că circulația pe timpul carantinei de noapte va fi permisă doar participanților la slujbele religioase, iar magazinele vor rămâne deschise până la ora 20.00.

Lucian Bode a ținut să le transmită celor care nu vor merge la slujba de Înviere să stea acasă în intervalul orar în care nu vor aplicate restricțiile de noapte.

În noaptea de Înviere, circulația persoanelor va fi permisă în intervalul 22.00 – 05.00, iar magazinele vor fi deschise până la ora 20.00 și în data de 30 aprilie, Vinerea Mare.

Circulația în timpul nopții este permisă în noaptea de 1 spre 2 mai, între orele 22.00 și 05.00, magazinele vor rămâne deschise până la 20.00 și în Vinerea Mare.

Sunt convins că în noaptea de Înviere, milioanele de credincioși vor da dovadă de echilibru și simț civic crescut, comportamentul fiecăruia fiind decisiv în lupta contra pandemiei", a precizat ministrul Lucian Bode.

Circulația persoanelor în noaptea de Înviere, permisă doar participanților la slujbe

Lucian Bode îi îndeamnă pe cei care nu vor mergea la slujbele de Paște să respecte restricțiile de noapte, singurele persoane care vor avea drept să circule fiind participanți la slujbe.

În noaptea de 1 spre 2 mai circulația persoanelor e permisă doar pentru participanții la slujbele religioase. Subliniez asta pentru a-i ruga pe toți cetățenii care nu participă la slujbă să rămână acasă. Chiar nu vor avea ce alte activități  să desfășoare alta decât participarea la slujba religioasă", a declarat Lucian Bode, potrivit Digi24.

Pentru redeschiderea stațiunilor de la malul mării și cele montane vor fi respectate regulile sanitare pentru combaterea pandemiei, iar hotelurile vor fi deschise la 70% din capacitate.

Stațiunile de pe litoral și cele montane vor fi deschise cu respectarea tuturor regulilor, cu maxim 70% capacitate de cazare", a adăugat Lucian Bode.


Comentarii Facebook