Ursul Arthur împușcat, pentru că România este ”Lumea a treia”. Prințul e nevinovat! A venit aici și a făcut ce în Austria nu putea NICIODATĂ


Prințul din Austria care a împușcat cel mai mare urs din România este nevinovat, susține ministrul mediului, Tanczos Barna.

Trofeul este în ţară. Blana și craniul, asta înseamnă trofeu, din câte am înțeles. Nu, nu pleacă nici într-un fel din țară. Nu va pleca, nu există aşa ceva. Nu poate pleca. Nu știu de ce a dat banii (prințul - n.r.). Blana și craniul sunt în județul Covasna, la acea asociație de vânătoare. Nu poate să plece din ţară. Este faptă penală dacă pleacă din ţară, nu poate pleca din ţară. Este o discuţie întreagă de ani de zile cu vânătorii de ce nu se poate scoate din ţară. Nu se poate! Punct”, a declarat ministrul mediului.

Prințul a plătit 7.000 de euro pentru a-l omorî pe ursul Arthur, dar nu se știe pentru ce a plătit, deoarece statul nu a perceput această taxă. Ministrul a spus că nu înțelege apetitul celor care impușcă animale. 

Acesta nu a putut spune dacă prințul din Austria fusese invitat acum sau era un client vechi al Asociației care a obținut derogarea pentru împușcarea ursului. ”O să facem o analiză pentru ultimii patru ani să vedem de câte ori se pot repeta aceste situații. A fost invitat, adus, astăzi legea nu interzice mot-a-mot ca altcineva dintr-o altă asociație sau dintr-o altă țară europeană să participe la un act de extragere a acelui exemplar. Eu nu sunt de acord, repet, ca aceste ordine de derogare să fie folosite pentru altceva”, a punctat ministrul.

Practic, Asociațiile profită de vidul legislativ, invită persoane influente, cu bani și îi lasă să împuște exemplare superbe, percepând taxe. Derogările de lichidare a unor exemplare se dau ca urmare a reclamațiilor sau a unui pericol public și nu trebuie folosite pentru a obține foloase. 

Ministrul Mediului a anunțat că legea a fost schimbată după acest caz. Străinii nu vor mai putea participa la vânătoare de urși, pe baza unor invitații. Timpul de împușcare a ursului a fost scurtat de la 60 de zile la 15. Acum, de când se dădea derogarea de împușcare a animalului, asociațiile de vânătoare aveau timp suficient pentru a pregăti adevărate excursii de vânătoare în România, pentru persoane cu bani. 

Comentarii Facebook