Urmează un val de frig și ninsori, aproape în toată țara. Unde se va depune un strat consistent de zăpadă


Vremea se va răci semnificativ în următoarea perioadă, anunță experții. 

„Încă de vineri după-amiază un val de ninsori va cuprinde jumătatea de nord-vest a ţării, iar frontul va avansa către sud-est pe parcursul zilei de sâmbătă. Prin urmare, vom avea peisaj de iarnă în weekend în toată ţara, temperaturile vor fi sub 5 grade Celsius, dar strat consistent de zăpadă se va depune numai pe la munte”, a explicat meteorologul Simona Căpşună pentru Observator News.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), o ușoară răcire va începe chiar din timpul săptămânii. 

Astfel, marți 16 ianuarie, temperaturile maxime vor fi de la -3 grade în estul Transilvaniei până la 7...8 grade, pe arii restrânse în Muntenia și Dobrogea.

Cerul va prezenta înnorări și va ninge slab, local la munte și în Maramureș, pe arii restrânse în Transilvania și izolat în zonele deluroase  iar în est, pe alocuri pot fi precipitații mixte și depuneri de polei.

Temporar vântul va prezenta intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale în general de 60...80 km/h, viscolind zăpada, dar local și în zonele joase de relief, când în sudul Olteniei și al Transilvaniei și în sud-vestul Munteniei se vor atinge viteze de 45...60 km/h.



Comentarii Facebook