Urmează CRIZA? ”Anul viitor nimeni nu va închide bugetul”


Bugetul de anul viitor depinde de moţiune, susține chiar ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici. ”În cazul în care câştigă opoziţia, aceşti netoţi ai zonei economice, bugetul nu se va închide”, a declarat miercuri ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici la o conferinţă pe tema investiţiilor.

Bugetul de anul viitor depinde de moţiune, dar vă spun cu siguranţă, dacă moţiunea va trece, anul viitor nimeni nu va închide bugetul. În cazul în care câştigă opoziţia, aceşti netoţi ai zonei economice, bugetul nu se va închide”, a spus ministrul la evenimentul organziat de DC News, citat de Mediafax.

Finanţarea nu este problemă, pe partea de investiţii fiind alocate 5% din PIB, adică 21 miliarde de euro, a adăugat Teodorovici. ”Finanţarea este o problemă falsă, lipsa unei implementări pe partea de administraţie aduce probleme. Mentalitatea din acest sector trebuie schimbată”, a spus ministrul MFP.

Totodată, Teorodovici a anunţat că obiectivele pe care le are în vedere, pentru anul 2020, Ministerul Finanţelor Publice este creşterea ratingului de ţară la cel pe care îl are Ungaria astăzi, dar şi aderarea României la calitatea de membru al OECDE.

Despre proiectul de lege care prevede pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 6 ani pentru cei care nu virează la timp contribuţiile ce sunt reţinute din salarii, pensii şi asigurări sociale de sănătate propus de ministrul Finanţelor Publice, acesta a declarat: ”Despre acest proiect mediul de afaceri ar fi cel mai interesat. Dorința mea ca senator era să aducem o protecţie asupra angajatului. Propunerea mea rămâne pentru creearea acelui plafon de 1 milion de euro, sub care orice companie care se va încadra sub această sumă în problema existenă şi o va plăti, nu va exista un prejudiciu penal”.

Comentarii Facebook