Un taximetrist a găsit pe banchetă 40.000 de euro, într-o sacoșă de rafie


Un taximetrist din Botoșani a găsit, după o cursă, o pungă cu 40.000 de euro și a dat dovadă de multă onoare și cinste. 

Taximetristul a luat un bărbat de 80 de ani, în luna iulie, într-o cursă scurtă. Clientul a plătit, dar din grabă a uitat să ia și sacoșa cu bani9.

L-am dus, a coborât, a plătit. Dar el când a urcat a avut o sacoșă de rafie, a pus-o între picioare, sub scaun era. Mi-a plătit, eu am plecat și când mă apropiam de stația din Bucovina, am văzut. Chiar atunci am avut un client și l-am dus înapoi spre Bazar. Am dus clientul și m-am dus din nou să-l caut pe bătrân, am zis că poate mă așteaptă. Imediat a fost. Nu era. M-am întors în stația din care l-am luat”, spune Constantin.

Taximetristul nici nu a stat pe gânduri și a sunat la dispecerat pentru a anunța că a găsit sacoșa cu bani. A fost trimis la poliție, dar între timp a fost găsit de cel care a uitat sacoșa, chiar în locul în care îl lăsase.

Vreo 40.000 de euro cred că erau. În momentul în care am anunțat dispeceratul mi-au zis: bine că ați anunțat, dacă nu apare, mergeți la Poliție. Și tocmai bătrânul venise și m-au anunțat colegii: vezi că bătrânul te așteaptă. El era în față, eu în spate”, a adăugat bărbatul, conform Botoșăneanul

Acesta a spus că a mai găsit obiecte, dar le-a returnat pe loc. ”Bani nu am mai găsit. Telefoane. Chiar după ce am dus banii, am avut o familie, veneau din pelerinaj și au uitat un telefon. Eu nu l-am văzut, că acum după ce coboară, eu mă uit. L-am pus acolo și am așteptat să sune. Am anunțat la dispecerat, avea parolă, nu puteam umbla eu la el. A sunat cineva până la urmă, era nevastă-sa și a spus ce telefon au.

Ce să păstrez dacă nu e al meu lucrul? Eu mai mult pierd, mai merg și eu la Biserică, și soția merge, suntem totuși… nu se opresc lucrurile. Dacă ai oprit azi un lucru, mâine pierzi mai mult”, a spus Constantin pentru publicația Botoșăneanul.

Foto: Botoșăneanul.ro

Comentarii Facebook