Un tânăr de 36 de ani, testat pozitiv simultan pentru HIV, COVID și variola maimuței


Situație șocantă în Italia, unde un bărbat de 36 de ani a fost testat pozitiv în acelaşi timp pentru variola maimuţei, HIV, dar şi Covid-19.

Pacientul infectat prezenta febră, durere în gât, oboseală, cefalee şi inflamaţie a zonei inghinale. A confirmat că se întorsese în urmă cu 9 zile dintr-o călătorie în Spania, unde întreţinuse relaţii sexuale cu alţi bărbaţi, fără a folosi un prezervativ. Tânărul de 36 de ani a fost testat pozitiv pentru Covid-19 la 3 zile de la apariţia simptomelor, relatează Journal of Infection

Ulterior, i-a apărut o erupţie pe braţul stâng, iar în zilele următoare veziculele s-au răspândit pe tot corpul, lucru care l-a speriat şi totodată determinat să meargă de urgenţă la un spital din Catania. În urma testelor a reieşit faptul că bărbatul avea atât variola maimuţei cât şi HIV. Pacientul a fost externat din spital după aproape o săptămână și s-a recuperat de Covid și variola maimuței, deși a rămas cu o mică cicatrice. 

Acest caz evidențiază modul în care simptomele variolei maimuței și Covid se pot suprapune și confirmă că, în cazul co-infecției, colectarea anamnestică și obiceiurile sexuale sunt cruciale pentru a pune diagnosticul corect”, au spus cercetătorii de la Universitatea din Catania.

În consecință, medicii ar trebui să încurajeze măsurile de precauție adecvate. Deoarece acesta este singurul caz raportat de coinfecție cu virusul variolei maimuței, SARS-CoV-2 și HIV, nu există încă suficiente dovezi care să susțină că această combinație ar putea agrava starea pacientului. Având în vedere actuala pandemie SARS-CoV-2 și creșterea zilnică a cazurilor de variola maimuțelor, sistemele de sănătate trebuie să fie conștiente de această posibilitate", au adăugat cercetătorii, citați de ilgazzettino.it.

Comentarii Facebook