Un bărbat s-a dat drept poliţist şi i-a promis unei cunoştinţe că îi angajează fiica dacă îi plătește 10.000 de lei


Un bărbat din judeţul Prahova este cercetat pentru înşelăciune, după ce s-a dat drept poliţist şi i-a promis unei cunoştinţe că îi angajează fiica. Individul a primit de la persoana înșelată aproape 10.000 de lei. În urma unei percheziţii făcute acasă la suspect, poliţiştii au găsit elemente vestimentare cu inscripţia Poliţiei, dar şi o legitimaţie cu însemnele unei asociaţii a unor ofiţeri în rezervă.

În fapt, în perioada august-septembrie 2021, bărbatul ar fi pretins că este funcţionar public într-o instituţie, astfel, solicitând şi obţinând de la un alt bărbat aproximativ 9.700 de lei, sub pretextul achitării taxelor necesare angajării fiicei sale într-o funcţie de funcţionar public, prin susţinerea unui concurs'', informează IPJ Prahova.

Marţi, poliţiştii au făcut o descindere la locuinţa suspectului. În urma percheziţiei, ei au găsit obiecte vestimentare purtând însemnele Poliţiei Române, dar şi o legitimaţie care are fotografia bărbatului şi însemnele unei asociaţii a foştilor ofiţeri. Bărbatul a fost condus la sediul unităţii de poliţie, în vederea audierii, scrie Observator. 

Comentarii Facebook