Un șofer care a depășit mașina Poliției pe linie continuă a reușit să scape de sancțiuni după o greșeală a agenților rutieri


Un bărbat din Iași a reușit să scape de o amendă de 580 de lei și de suspendarea permisului de conducere după ce a depășit pe linie continuă o autospecială de Poliție.

Șoferul a mers în instanță susţinând că în momentul în care a depășit mașina de poliție, linia dintre cele două sensuri de mers era întreruptă.

Un detaliu observat de judecători l-a ajutat pe șofer să scape nepedepsit. Aceștia au susținut că în procesul verbal, locul în care s-ar fi petrecut depășirea a fost consemnat vag de către agenţi. Conform legii, procesul verbal trebuie să conţină descrierea faptei, locul, data şi ora comiterii.

Instanţa apreciază că, prin neindicarea precisă a locului comiterii presupusei contravenţii, petentului îi este încălcat dreptul la apărare, acesta aflându-se în imposibilitatea de a face proba contrară celor menţionate în cuprinsul procesului verbal. Pentru acest motiv, instanţa apreciază că vătămarea adusă petentului nu poate fi înlăturată decât prin desfiinţarea procesului verbal contestat“, au transmis magistraţii, potrivit Adevărul.


Comentarii Facebook