Un român recomandă soluții inteligente pentru a reduce factura la energie cu 30%


Un român a investit în dispozitive inteligente pentru a reduce costurile la electricitate. Este vorba despre becurile inteligente, prizele şi termostatele controlate cu telefonul mobil. 

Temperatura putem să o setam în funcție dacă suntem acasă sau nu. În momentul în care nu suntem acasă, putem să pornim de la distanţa", spune Dragoş Molotca, specialist în case smart.

Diferenţa in doi ani de zile faţă de vecinii mei care au același tip de casa, dar fără automatizare a fost 2.000 m3 de gaz. Undeva la 2.500-3.000 de lei”, a mai spus Dragoş Molotca, specialist în case smart.

Acesta și-a transformat pasiunea pentru dispozitive inteligente în afacere. Acum, amenajează la comandă sisteme care economisesc energie, scrie Antena 3.

Aici avem un tablou de automatizare pentru această locuinţă smart, va avea integrată partea de încălzire, răcire, lumini. Tot sistemul are diferiți senzori în puncte cheie ale casei, ne ajută să eficientizăm partea de consum”, a mai explicat Dragoş Molotca.

Ce costuri are un sistem smart pentru toată casa

Becurile inteligente sunt foarte interesante. Au opțiune pornit / oprit de pe tableta sau telefon. Poate fi transformat în bec de veghe şi schimbată culoarea”, a spus Alin Ianoş, specialist marketing ENEL.

Un bec inteligent costă între 35 şi 120 de lei, o priză inteligentă între 50 şi 100 de lei, iar montarea unui sistem inteligent în toată casa pleacă de la 500 sute de euro şi poate ajunge 2-3.000 de euro, în cazul locuințelor foarte mari.

Cu toate acestea, pot fi cumpărate și separat câteva prize inteligente, controlate de pe telefonul mobil, pentru a face economie. 

Comentarii Facebook