Un român, obligat de chelner să plătească bacşişul maxim la un resturant: „Am plătit, înjurând în gând”


Un român a fost obligat să plătească un bacșiș neașteptat de mare, la un restaurant din Centrul Vechi al Bucureștiului. 

Potrivit noii legi, care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2023, operatorii economici din România sunt obligați să treacă bacșișul pe nota de plată. Acesta poate fi cuprins între 0 și 15%, însă el reprezintă orice sumă de bani oferită în mod voluntar de client, în plus față de contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate. 

Cu toate acestea, un român s-a trezit direct cu bacşişul trecut direct pe nota de plată, fără să fie consultat de ospătar, după ce a ales să mănânce la un restaurant din Centrul Vechi al Capitalei. Nota de plată a fost 182,16 de lei, iar bacşişul de pe bon 23,76 de lei.

Toate bune și frumoase, eu am mâncat pizza la care visam, apoi am cerut nota de plată, menționând că voi achita consumația cu cardul. În timp ce ne scotoceam prin portofele pentru a lăsa vreo 20 de lei, adică 10% din nota de plată estimată de noi la aproximativ 200 de lei, domnișoara a venit cu bonul fiscal pe care figura, alături de mâncare și băutură, bacșișul de 15%”, a mărturisit bărbatul. 

Totodată, este interzis operatorilor economici să condiționeze, sub orice formă, livrarea de bunuri sau prestarea de servicii de acordare a bacșișului. Am plătit, înjurând în gând foamea de bani a ‘capitaliștilor’ din centrul vechi al vieții, dar m-am jurat că le fac o ‘dedicație’ aici pentru a atrage atenția asupra acestui gest care cred că va ajunge o ‘politică’ a majorității localurilor”, a mai spus acesta. 

Proprietarul restaurantului unde s-a întâmplat acest incident și-a cerut scuze pentru acest caz și a precizat de mai multe ori că le-a cerut angajaților să întrebe clienții dacă și ce bacșiș vor să dea, potrivit  observatorulph.ro


Comentarii Facebook