Un român a rămas fără mașina de 90.000 de lei, după o simplă notificare a poliției britanice


Un bărbat din Botoșani a rămas fără mașina de 90.000 de lei, după ce poliția de frontieră a descoperit că bărbatul deținea un autoturism semnalat ca furat din Marea Britanie. 

Poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Botoşani, acţionând în baza unor informaţii, au desfăşurat o acţiune pentru combaterea traficului de autovehicule furate și au depistat un autoturism fabricat în 2016, ce aparţinea unui cetăţean român domiciliat în judeţul Botoşani, potrivit unui comunicat de presă citat de Agerpres.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a maşinii, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, constatând că aceasta figurează în bazele de date ca fiind furată, semnalare introdusă de autorităţile britanice”, explică  Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Botoşani.

Poliţiştii de frontieră efectuează la această etapă cercetări pentru tăinuire, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 90.000 de lei, a fost indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor.

BMW confiscat și la Cluj, pentru că ar fi fost furat. Lucrurile nu sunt clare nici acum

Un BMW de lux a fost confiscat la Huedin la începutul lunii decembrie 2021, dar autoritățile nu pot furniza probele care să arate că mașina a fost furată. 

Procurorul Petru Senac, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin, a refuzat returnarea BMW -ului confiscat în 10 decembrie, la Huedin, cu toate că singur recunoaște că nu se știe cine este partea vătămată. Practic, din 10 decembrie și până acum, de 18 zile, procurorii nu au în mână un document care să arate concret că există o parte vătămată, fiind fluturată numai avertizarea Interpol că mașina ar fi fost furată.

Având in vedere că la acest moment nu se cunoaşte cine este persoana vătămata prin furtul acestui autoturism din SUA, persoană care are posibilitatea să ceară restituirea bunului furat, suspectului nu îi poate fi restituit autoturismul ridicat de organele de poliţie la data de 10.12.2021, chiar dacă s-ar părea că acesta a fost un cumpărător de bună credinţă atunci cand a cumpărat autoturismul, neştiind că acesta ar fi furat. 

Astfel, până la finalizarea cercetărilor în cauză, se impune ca autoturismul marca BMW cu nr. B-16-WXT să rămână în custodia organelor de poliţie, existând pericolul ca în cazul în care autoturismul ar fi restituit suspectului, acesta să încerce să-l înstrăineze pentru a nu suferi o pagubă în cazul în care organele de poliţie ar restitui autoturismul persoanei vătămate din posesia căreia a fost furat în SUA”, se arată în Ordonanța 1020, din 23 decembrie a Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, prin care a fost respinsă cererea de restituire a BMW -ului.

Avocatul celui care a cumpărat BMW -ul a atacat această ordonanță și cere unui judecător să îi returneze bunul, cu mențiunea ca nu va fi înstrăinat. 

Au spus că este o semnalare de la Interpol cum că mașina ar fi declarată furată, că este o suspiciune. 

Apoi au spus că nu au încă destule dovezi și că nu ne dau mașina ca să nu facă un abuz. Am mai stat o săptămână la Huedin și am așteptat. Apoi au dat ordonanța prin care recunosc că nu este nicio parte vătămată.

Ei au spus că știau că venim la Cluj în acea seară pentru că am fost urmăriți. Păi noi locuim în Oradea lângă Poliție. Noi am cumpărat mașina în 7 noiembrie, dar dacă e dată din 5 noiembrie în urmărire, pentru că a fost furată, de ce nu au venit să ne bată la ușă. Procurorul a spus că nu ne înapoiază mașina pentru că le este frică să nu o vindem până la răspunsul Interpolului”, ne-a relatat proprietarul mașinii. 

Citiți AICI toată povestea. 

Comentarii Facebook