Un preot oferă burse din cutia milei, copiilor cu cele mai mari note: „Îi încurajăm să fie mai buni”


Un preot din Botoșani oferă burse elevilor cu cele mai bune rezultate la şcoală din banii strânşi în cutia milei. Se întâmplă într-o comunitate rurală, aproape de graniţa de nord a României. 

Copiii au înţeles că singura lor modalitate de a scăpa de sărăcie este şcoala. Preotul Cătălin Istrate slujeşte în satul Hilișeu Crişan, la peste 50 de km de municipiul Botoşani. De două ori pe an, părintele îi recompensează pe cei mai silitori elevi. Prin acest gest, preotul vrea să ofere un exemplu și celorlalți școlari dându-le și un motiv să învețe cât mai bine, scrie Antena 3 CNN.

Am venit în urmă cu 8 ani, prin transfer, şi am găsit oameni extraordinar de buni creştini, foarte harnici şi milostivi şi darnici. Împreună formăm o frumoasă familie.

Toată lumea ajută în special persoanele defavorizate şi aşa este şi normal. Am observat că pe copiii buni, copiii care se străduiesc la şcoală, copiii care au rezultate bune, nu prea îi încurajează multă lume. Am hotărât să îi ajutăm într-un fel şi pe cei care sunt merituoşi, cei care învaţă bine, cei care se străduiesc.

În felul acesta, am hotărât împreună cu domnii şi doamnele din Comitetul Parohial să înfiinţăm această mini bursă pentru copiii de gimnaziu, cei mai buni din fiecare an de studiu. Îi încurajăm să se străduiască mai mult, să fie mai buni", a mărturisit preotul Cătălin Istrate, pentru sursa citată.

Ideea acordării acestor burse s-a născut înainte de Crăciun, la finele anului trecut. Odată cu întrunirea Consiliului Eparhial, s-a ajuns la concluzia că elevii buni la învăţătură trebuie recompensaţi, indiferent de situaţialor materială.

Comentarii Facebook