Vineri 3 Februarie

Cum își tunează românii săraci mașinile: Au pus burlane în loc de sistemul de eșapament - FOTO


Inspectorii de la Registrul Auto Român se iau cu mâinile de cap în timpul controalelor. La o razie în București au găsit burlane montate în locul țevilor de eșapament. 

”Știm că sunteți deranjați de zgomotul puternic produs de unele autovehicule care poluează fonic peste măsură, mai ales în timpul nopții, iar Registrul Auto Român intensifică acțiunile de control care au ca scop identificarea acelor mașini și motociclete care au modificări neconforme la sistemul de reducere a zgomotului.

În weekend, alături de polițiștii rutieri, în București au fost verificate 40 de autovehicule, iar 75% prezentau deficiențe majore și/sau periculoase. Jumătate dintre vehiculele verificate aveau neconformități în ceea ce privește emisiile poluante (chimice și fonice). În municipiul Ploiești, dintre cele 15 autovehicule controlate, 47% aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase, iar 34% erau neconforme cu privire la emisiile poluante. În urma celor două acțiuni, polișiștii rutieri au retras 34 de certificate de înmatriculare și au aplicat 38 de sancțiuni contravenționale. 

Certificatul de înmatriculare reținut pentru deficiențe tehnice poate fi recuperat în urma reinspectării autovehiculului, activitate prin care se certifică remedierea defecțiunilor constatate cu ocazia controlului în trafic. Demersul este posibil doar la reprezențantele Registrului Auto Român din întreaga țară”, precizează RAR.

Comentarii Facebook